Gå til innhold

En mester i sporet

Nye Ford Edge lansert noember 2016

Tross sine nesten to tonn tar Edge seg uanstrengt fram i kupert terreng. Den tåler en tilhengervekt på 2200 kilo.

Skiløypene på Toplandsheia i Birkenes er ingen match for Fords nye terrengmester, Edge

Av Eirik Vigsnes (tekst og foto)

Den er ”born in the USA”, muskuløs som en bisonokse og sprek som en rodeohest. Fords nye flaggskip, Edge, er som skapt for amerikanske highways. I høst kom Edge til Norge og Sørlandet. Er bilen klar for den barske norske naturen?

– Du burde prøve Edge i terrenget. Den er rå på å ta seg fram, sier Øyvind Lien, salgsleder hos Bay Auto.

Jeg ville teste egenskapene både i terreng og på hvitt underlag. Problemet var bare at novembersnøen var på full retrett og varmegradene på offensiven. Løsningen ble Toplandsheia skianlegg i Birkenes, et skieldorado 300 meter over havet, hvor snødekket fremdeles var intakt. Etter som skiløypene ikke lenger egnet seg for skigåing, fikk jeg løypesjefens tillatelse til å teste skiformen til Edge.

Edge har 20 centimeter bakkeklaring og tåler røfft underlag. Med store hjul og nye vinterdekk bar det ut i sporet. Bilen er ingen smågutt akkurat; den er 4,8 meter lang og veier tett på to tonn. Jeg tar det litt piano i starten og tester glien. Vekta til tross virker det som om SUV-en flyter på snøen. Jeg føler hvordan det intelligente firehjulstrekk-systemet jobber. Ford Edge tar utfordringene på strak arm og tar meg problemfritt dit jeg ønsker.

Sjef på asfalten
Hjemturen går via Lillesand på motorveien E18 til Kristiansand. Her får Edge-en vist at den er minst like selvsikker på asfalt som i terreng. Jeg sitter høyt, trygt og godt og har suveren utsikt. Med adaptiv cruisekontroll innkoplet er det bare å styre og smile. Støynivået er forbausende lavt. Edge kan leveres med både laminerte vinduer og et såkalt aktivt støydemping-system i lydanlegget. Sluttinntrykket er at Edge er en stor, robust bil med høy komfort og gode egenskaper i terreng.

Nye Ford Edge lansert noember 2016

Bilen byr på suveren plass og komfort både for fører og passasjerer.

Edge kommer til Norge med to motoralternativer; 180 og 210 hestekrefters dieselmotorer. Den minste leveres kun med manuell gir, den store kun med automat. Jeg prøvekjørte utgaven med 210 hestekrefter. Bilen virker sprek uten være lynkjapp. Motoren skal tross alt ha med seg to tonn. Bilen bruker 9,4 sekunder fra 0-100 km/t. ( Med 180 hk/manuell gir trengs 9,9 sekunder).

Mye bil for pengene
Edge skal kapre kunder som er på jakt etter en stor og kraftig SUV med mye utstyr, høy komfort og god framkommelighet. Ford har utpekt Volvo XC60 og Audi Q5 som de største konkurrentene. I dette selskapet har Edge to viktige ting å slå i bordet med; størrelse og pris. Den er vesentlig større og er minst 100.000 kroner rimeligere. Edge er 18 centimeter lenger enn Q5 og 16 centimeter lenger enn XC 60. Bagasjerommet i Edge er på 602 liter. Til sammenlikning har Q5 540 liter og XC60 495 liter.

Edge koster fra 625.000 kroner og oppover. Nordmenn flest kommer nok til å kjøpe utgaven med automatgir og størst motor. Da blir prisen fra 658.000 kroner, alt etter utstyrvalg. Bilen jeg kjørte koster 727.000 kroner og hadde det meste av utstyr, inkludert sportspakke.

Mye penger for en Ford. Men du verden så mye bil for pengene.

Fakta Ford Edge

Motor: 2,0 l/diesel/210 hk
Pris: Fra 658.000 kroner
Dreiemoment: 450 Nm
0-100 km/t: 9,4 sek.
Forbruk: 0,58 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 152 g/km
Bagasjerom: 602/1847 liter
l/b/h: 480/218/169 cm

 

Kategorier

Ford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: