Gå til innhold

Full fart for håndballjentene

Marta Tomac og Linn Jørum Sulland i Vipers

Linn Jørum Sulland og Marta Tomac trives nesten like godt bak rattet på Volvo V90 som på håndballbanen.

Tekst: Anne S.T. Johnsen
Foto: Kjell Inge Søreide

Håndballstjernene kunne godt tenke seg bilen, både fordi den er kul og fordi Volvo er kjent for å være en sikker bil.

– Vi ville ikke sagt nei til denne. Bare sett den igjen til oss, sier de to lattermilde Vipers-spillerne og prøver om signalhornet virker. Det virker veldig godt.

Volvo får i det hele tatt gode tilbakemeldinger på flunkende nye V90.

Det gjør også Vipers og Linn og Marta. Nylig herjet begge på Vipers hjemmebane i cupsemifinalen mot Larvik.

– Beste kampen jeg har opplevd i Norge. Etter lang tid med skade, syns jeg likevel jeg fungerte. Og så var det fulle tribuner og elleville publikummere. Det var bare enormt, synd vi ikke vant, sier Sulland, som har opplevd mye på håndballbanen.

Hun kan blant annet se tilbake fem gullmedaljer med landslaget; et OL-gull, to VM-gull og to EM-gull, og en rekke andre suksesser med landslaget. Men nå sitter hun i Kristiansand, trener med Vipers og heier på Norge foran TV-skjermen.

– Klart det er kjedelig å være skadet under uttaket, men jeg har forsont meg med det, sier 33-åringen før Bil & motor må kjøre henne til neste intervju.

– Ja, nå går det virkelig i ett, sier hun og hopper inn i V90-en.

Men Marta Tomac kjemper nå om en ny medalje for landslaget under EM i Sverige.

– Utrolig artig at jeg ble med. For meg er det jo ekstra spennende å møte Kroatia, sier Tomac. Hun er født i Trondheim, men hadde kroatisk statsborgerskap fram til 2015. Hun har spilt en rekke kamper med det kroatiske landslaget.

– Jeg kjenner laget, de er gode. Vi møter virkelig tøff motstand i de innledende rundene; Russland, Romania og Kroatia, sier Vipers stjerne.

– Håndballjentene og mesterskap er adventstid for oss nordmenn.

– For oss også. Vi har adventssamling hver dag. Alle har med seg pakker, og vi spiller norske og engelske julesanger. Det er så hyggelig. Og så er heiagjengene som alltid kommer fra Norge fantastiske. Håper vi klarer å sikre oss julepresangen vi ønsker oss aller mest, sier Marta Tomac.

Ny Volvo V90 stasjonsvognokt 2016

Herregårdsvognas totale fornyelse

Volvo er viden kjent for sine herregårdsvogner. Den nye utgaven av den staselige stasjonsvogna V90 setter forgjengeren V70 litt i skyggen.

Alt er nytt på den nye stasjonsvogna som ble lansert i slutten av oktober. Den har fått en ny egenutviklet plattform og har vokst både i lengde og bredde. Fabrikken har investert et betydelig antall milliarder kroner i å utvikle en helt ny premiumbil med det siste innen sikkerhet og komfort.

Volvos herregårds-eventyr startet med Volvo Amazon stasjonsvogn for 60 år siden. Siden har Volvo hatt suksess med å bygge store og velutstyrte stasjonsvogner. Vår prøvetur begynner på motorveien E18. Setet er innstilt etter alle kunstens regler, kjøremodus er satt i komfort.

Vi setter kurs mot Lillesand, med cruisekontroll og alle sikkerhetssystemer koplet inn. Bilen holder oversikten over biler foran og på siden. Krefter har vi i bøtter og spann: toliteren yter 235 hestekrefter. To gedigne digitale skjermer sørger for at jeg har full oversikt over alt fra fart, turtall, forbruk, musikk og hvor jeg befinner meg i verden. Da jeg svinger av ved Høvåg, skulle jeg ønsket at turen gikk helt til Oslo.

Volvo forbindes med to kvaliteter; god kjørekomfort og høy sikkerhet. Begge deler er løftet til nytt nivå i V90. Bilen kjennes like behagelig som hovedkonkurrenten Mercedes E-Klasse. Den eneste forskjellen er at mens Mercedesen omtrent styrer seg selv om den får lov, må du følge mer med selv i Volvoen. Den gir styreimpuls for å holde seg i veibanen men krever at du bidrar selv.

Volvos nye herregårdsvogn er endret minst like mye utvendig som innvendig. Mens forgjengerne har hatt som hovedmål å gi mest mulig innvendig plass, er nykommeren blitt mer sporty. Mens V70 var firkantet i formen er V90 langt mer aerodynamisk, med en takprofil som skråner ned bak. Sammen med en bastant og tøff front framstår bilen muskuløs og kjapp.

Inngangsprisen for V90 er kun kroner 482.000, men med den blir fort noen tusen kroner dyrere, alt etter motoralternativ og utstyrsvalg. I Norge blir rimeligste variant en D3 med dieselmotor på 150 hester, forhjulstrekk og manuelt gir. Med åttetrinns automatgir og litt sterkere motor øker luksusfølelsen, men også prisen. En D5 turbodiesel med 235 hester, automatgir og firehjulstrekk runder 700.000 kroner.

I likhet med Mercedes E-Klasse kommer V90 også som ladbar hybrid med over 400 hestekrefter til vinteren. Prisen avhenger av hvordan bilavgiftene blir innrettet i det kommende statsbudsjettet. En crosscountry-utgave med off road styling og seks centimeter høyere bakkeklaring er også i løypa.

Volvo har valgt å satse kun på firesylindrede motorer, i motsetning til flere konkurrenter som også tilbyr V6-motorer. Jeg føler at 235-hesteren kler V90 perfekt. Den er sterk og leverer lynrask akselerasjon når du trenger det, for eksempel under forbikjøringer. 0-100 km/t går på 7,2 sekunder. Det er bør holde for de fleste av oss.

Fakta Volvo V90 D5
Motor: 2,0 l diesel/235 hk Start pris: Fra kr 482.000 kroner Pris testbil: kr. 849.000,- Dreiemoment: 480 Nm 0-100 km/t: 7,2 sek Topphastighet: 240 km/t l/b/h: 493/187/143 cm Bagasjerom: 560/1526 l Maks. hengervekt: 2200 kg Forbruk: 0,49 l/mil (bl. kjøring) CO2: 129 g/km

Kategorier

Volvo

Stikkord

,,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: