Gå til innhold

En klassereise

Volvo V90 2017 modell

Å kjøre nye Mercedes E-Klasse er det samme som å fly på første klasse: Behagelig og trygt.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Bilen i filen til høyre er på full fart inn i min kjørebane. Bilisten har glemt å sjekke dødvinkelen. Mercedesen reagerer momentant med nedbremsing og unnamanøver.

Det ble en litt sjokkartet, men effektfull demonstrasjon av sikkerhets-systemene i ny Mercedes E-Klasse. Det sies at bilen er nesten umulig å kræsje. Komforten er ikke mindre imponerende. Det er som å fly på første klasse (jeg har prøvd én gang). Nye Mercedes E-Klasse stasjonsvogn gjør alt for at fører og passasjerer skal trives. Motor og hjulstøy er knapt hørbar, selv om vi kjører med vinterhjul. E-Klasse er blitt enda bedre støyisolert enn forgjengeren, med et understell som plukker opp det meste av vibrasjonene fra vinterveien.

Volvo V90 2017 modell

Bilturen starter på svingete veier ut mot Langenes. Nye E-Klasse har fått et mer sportslig utseende, limousine-preget er dempet og stilen er mer vital. Utseendet bedrar ikke; bilen virker kjappere og strammere enn forgjengeren. Videre ut på E39 tester jeg adaptiv cruisekontroll og lane-assist som gjør at bilen følger trafikken mer eller mindre av seg selv. Nesten-ulykken Mercedes har tatt sitt «Intelligent Drive» til nye nivåer, hvor alle assistansesystemene ved hjelp av kameraer, sensorer og radarer sørger for å holde bilen trygt på veien. I praksis kan du la bilen sørge for brems, gass og ratt selv.

Dette er nyttige saker, ikke minst på motorveien og i køkjøring. Bilen er nesten umulig å kræsje. Den passer på deg hele tiden. I Baneheitunnelen skjer nesten-ulykken som viser hvordan bilens sikkerhetssystem følger med. Før jeg blir klar over hva som er i ferd med å skje, oppdager Mercedesens sensorer at bilen i høyre fil kommer faretruende nærme. Lydvarsel og et rødt lys i displayet advarer mot nesten-kollisjonen, samtidig som den bremser ned og gjør en unnamanøver for å hindre kollisjon.

E-Klasse stasjonsvogn er en av kjernemodellene til Mercedes-Benz. Den har i årtier vært valget for de som ønsker ekstra komfort, god plass og stjerne på panseret. Bilen byr på suveren plass og kjøreglede for hele familien. Trenger du 7-seter en gang i blant kan du velge en tredje seterekke med plass til to barn.

Selv om bilen har vokst i lengden, har drivstofforbruket gått ned, takket være en ny og silkemyk nitrinns automatkasse og en nyutviklet toliters dieselmotor. De to jobber så godt sammen at forbruket nærmer seg 0,4 liter på mila ved langkjøring. Likevel er det ikke noe å si på futten i utgaven med 194 hestekrefter. Du kan få tørstere og raskere utgaver om du har behov – og nok penger. Rosinen i pølsa er E43 AMG med 401 hk biturbo, 0–100 km/t på 4,7 sekunder og 4MATIC. Firehjulstrekk får du forresten også på versjoner med de minste motorene, E200d (150 hk) og E220d. De lanseres tidlig på nyåret. En ladbar hybrid samt en «all terrain» med høy bakkeklaring og offroad-styling, er også underveis. Det er bare å glede seg.

Mercedes E-Klasse 220D
Motor: 2,0 l/194 hk
Pris: Fra 585.000 kr
Dreiemoment: 400 Nm
0-100 km/t: 7,7 sek
Topphastighet: 235 km/t
Forbruk: 0,42 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 112 g/km
Bagasjerom: 640/1820 l.
l/b/h: 493/185/147 cm

Kategorier

Mercedes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: