Gå til innhold

Ingenting stopper dette råskinnet

Arild Abrahamsen, Motor-teknikk AS
Det går unna så steinspruten står når Arild Abrahamsen i Motor-teknikk leker seg med den nye Arctic Cat Alterra.

 

Nye Arctic Cat Alterra er leken som en katt og arbeidskapasitet som en gårdshest.

Av Eirik Vigsnes

Vroom, vroom! ATV-en angriper et fjell av grus utenfor Motor-teknikks lokaler i Sørlandsparken. Småstein spruter til alle sider, men Arctic Cat-en lar seg ikke stoppe. Den stortrives i vill lek med elementene og klarer seg like godt i terrenget som på vei.

Det er høysesong for ATV-salg og Motor-teknikk opplever større etterspørsel etter firehjulingene enn noen sinne. I løpet av en hektisk høst- og vintersesong regner salgsansvarlig Arild Abrahamsen med å selge rundt  25 ATV-er på årsbasis.

– Stadig flere oppdager hvor anvendelige disse maskinene er. De er langt mer enn et terrenggående leketøy. Først og fremst er de et uvurderlig hjelpemiddel for alle som skal utføre tungt arbeid på steder med dårlig framkommelighet, sier Abrahamsen.

Arbeidshest
Arctic Cat har nå lansert en ny serie kalt Alterra som overtar for enkelte gamle modeller. Den har fått nytt design, ledlys både foran og bak og er godkjent for to personer. Dessuten er den sertifisert for en maksfart på 60 km/t. mens 40 km/t har vært vanlig for ATV-er. Nykommeren fås med motorer fra 550 kubikk og opp til 1000 kubikk.

Listen over tilgjengelig utstyr er lang som en nord-norsk vinter. Den kan fås med beltekit som gir nesten like god framkommelig på snø som en snøscooter. Hengefeste er standard og kopler du på tilhenger eller slede kan du frakte tung last i terrenget. Frontmontert vinsj med 1300 kilos trekkraft kan også være praktisk.

– En ATV er et uvurderlig hjelpemiddel på landet. Med skjær eller fres kan den rydde vei og gårdsplass for snø. Den kan også brukes til skogrydding og tunge transportjobber i ulendt terreng, sier Abrahamsen.

Stort utvalg
Det er ATV og snøscootere som står i fokus hos Motor-teknikk for tiden. Et 500 kvadratmeter stort utstillingslokale i andre etasje er fullt av det nyeste av snøskutere og ATV-er og kjøreutstyr.

ATV-ene har gjerne en lovlig maksfart på mellom 40 og 60 km/t, og du må ha traktorsertifikat for å kjøre dem. Enkelte modeller kan du få MC-registrert og da kjører du dem på bilsertifikat. De fleste kjøperne bruker ATV-en først og fremst til hygge- og fritidskjøring, men mange bønder og jaktinteresserte handler ATV fordi den er et nyttig verktøy.

– Vi ønsker både privatpersoner og proffkunder som Røde kors, politi og Forsvaret velkommen til butikken. I utstillingslokalene våre kan man i ro og mak gå rundt og studere det brede utvalget av kjøretøy og utstyr, sier Abrahamsen. Vi har også mange demomaskiner for testing og utleie.

Arild Abrahamsen, Motor-teknikk AS
Nå er det høysesong for snøscootere hos Motor-teknikk i Sørlandsparken.

 

 

 

Kategorier

ATV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: