Gå til innhold

Opels nye super-elbil til under 300.000 kroner

Opel Ampera-e: Fast charging for additional range

Opel overrasker med knalltøff prising av sin nye elbil Opel Ampera. Rundt 300.000 kroner blir prisen for super-bilen, som har opptil 500 kilometer rekkevidde.

Prisen ligger ifølge bilnorge.no rundt 30.000 kroner lavere enn først antatt. Det kan følgelig bli priskrig på elektriske biler i Norge neste år. Med 60 kWh batteripakke dobler Opel reell rekkevidde (når Tesla holdes utenfor) sammenliknet med flere av konkurrentene, og setter standarden for hvor langt det skal være mulig å kjøre med en elektrisk bil før den må lades. Opelen tar livet av rekkeviddeangsten en gang for alle.

Norge blir det første landet i Europa hvor Ampera-e lanseres. Den eneste trøsten for konkurrentene neste år må være Opels begrensede leveringsmuligheter. Opel Ampera-e samproduseres med Chevrolet Bolt i Detroit, og GM har ikke sagt noe om hvor mange biler de har kapasitet til å bygge i 2017. Kapasiteten er sannsynligvis langt lavere enn det norske markedet kan absorbere.

Begrenset kapasitet
– Vi har vært klar over at produksjonsvolumet fra start ville være begrenset. Derfor har vi valgt å introdusere Ampera-e i land der infrastrukturen for elbil allerede er på plass, eller som har vist et klart ønske om å bli ledene på elektrisk mobilitet. Det betyr at vi introduserer bilen i Norge først. Deretter følger Tyskland, Nederland, Frankrike og Sveits, sier Peter Christian Küspert, visepresident for salg og servicemarked i Opel Group til bilnorge.no.

– Produksjonen planlegges og tildeles måned for måned og uke for uke, og vi forventer at alle som per 13. desember har bestilt bil kan regne med at den vil bli produsert i 2017, sier Bernt G. Jessen, Opels administrerende direktør i Norge.

 

Kategorier

Opel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: