Gå til innhold

Forførende kraftplugg

Ny Peugeot 3008 lansert desember 2016

Få, om noen SUV-er på markedet gir mer bil for pengene enn Peugeots nye SUV, 3008.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

– Er den ikke barsk? sier Bertel O Steens Andreas Andersen.

Peugeot-selgeren vet at han har fått en vinner på laget. Han beundrer linjene på nykommeren, som er Peugeots første skikkelige SUV. Bilen utstråler kraft og sportslighet og minner ikke så rent lite om en Landrover. Lite er igjen av forgjengeren – den litt gammelmodige 3008 crossoveren som ble lansert i 2009.

– Ta en tur og jeg garanterer at du blir imponert over utstyrsnivået, følger Andersen opp.

Peugeot 3008 setter man seg ikke inn i, men opp i. Med en bakkeklaring på 22 centimeter framstår bilen som en fullvoksen SUV, klar for eventyr i skog og mark. Foreløpig leveres 3008 kun  med forhjulstrekk. Men den gode bakkeklaringen og bilens såkalt Grip-control-system, som gir forbedret grep på snø og dårlige veier, sikrer god framkommelighet.

Først om to år lanseres en ladbar hybridversjon med firehjulstrekk.

Ny Peugeot 3008 lansert desember 2016

Imponerer
Med en startpris på rundt 300 000 kroner er 3008 er en rimelig SUV. Den utfordrer populære modeller som Volkswagen Tiguan, Mazda CX-5 og Toyota RAV4. Prøvebilen er en velutstyrt utgave med automatgir til rundt 380 000 kroner. Kjøreturen begynner på gode veier, hvor vi får et inntrykk av bilens kjørekomfort og utstyrsnivå. Peugeot 3008 oppleves som en langt dyrere bil enn prislappen tilsier. Vi sitter behagelig i et sete som tilbyr massasje kun ved et par tastetrykk på den interaktive skjermen. Ønsker du skulder- eller korsryggmassasje? Valget er ditt.

Bilen tar overgangen fra motorvei til humpete skogsbilvei fint. Takket være bakkeklaringen går den over både stokk og stein. For å gjøre naturopplevelsen komplett bestiller vi litt skogsduft via skjermen. Bilen byr på tre forskjellige duftopplevelser som leveres via klimaanlegget. Kult.

Kjørekomforten er det ingenting å utsette på. 3008 er imponerende godt støyisolert og byr på en kjøreopplevelse av høy klasse. Komforten er typisk fransk; silkemyk. Vår utgave har sportsinnstilling som gjør at bilen kan strammes opp for mer aktiv kjøring.

Sikkerhet i høysetet
3008 har oppnådd maksimale 5 stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest og framstår som en svært trygg bil. En sikkerhetspakke med bl.a. Automatisk nødbremsesystem, Front Kollisjon Advarselssystem, tretthetsovervåkning og skiltegjenkjennelse er standard i alle utgaver. Investerer du noen kroner ekstra får du også filskiftvarsler og lane assist som sørger for at bilen holder seg i eget kjørefelt.

Tar man med i regnestykket at 3008 er en høyreist og robust bil, blir summen en følelse av trygghet hos fører og passasjerer. Peugeot 3008 er et usedvanlig godt alternativ for familier som er ute etter en sikker og rommelig SUV til en fornuftig pris. Et godt råd: Prøvekjør 3008 dersom du skal kjøpe en bil i denne klassen.

Fakta

Peugeot 3008 GT Line
Motor: 1,6 l/120 hk
Pris: Fra 379 000 kroner
Dreiemoment: 370 Nm
0-100 km/t: 11,6 sek
Forbruk: 0,42 l/mil
CO2: 108 g/km
Bagasjerom: 520 l/1482 l
l/b/h: 445/158/163 cm

 

 

 

Kategorier

Peugeot

En tanke om “Forførende kraftplugg Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: