Gå til innhold

Toyotas nye publikumsmagnet

Toyota C-HR

Toyotas største bilnyhet er alltid dresset og klar for en tur på byen.Selvsikker og elegant cruiser nykommeren C-HR rundt i Kristiansands gater. I lyskryssene trekker den stjålne blikk fra forbipasserende. Linjene er sportslige og ungdommelige.

Tekst: Eirik Vigsnes

– Hvilket merke er dette? undrer en kristiansander som har stoppet opp under fotograferingen.

Jesper Elimar Krumm, selger hos Toyota Sør i Sørlandsparken sier at C-HR skiller seg en del av andre Toyota-modeller. Den bryter med Toyotas konservative designtradisjoner og framstår som ultramoderne, grensende til dristig.

– Toyota lanserte en ganske vågal konseptutgave av bilen for et års tid siden. Det er sjeldent å se at en ny modell blir så lik konseptutgaven. Toyota våget å ta den helt ut denne gang, sier Krumm, som tror nykommeren blir en av Toyotas bestselgere i 2017.

Stilig by -SUV
Stadig flere bilkjøpere sverger til biler med høy bakkeklaring men som ikke er større enn at de lett lar seg manøvrere i bygater og parkeringshus Toyota C-HR går rett inn i det segmentet. Den er en høyreist og kompakt SUV, omtrent på størrelse med populære Nissan Qashqai og Mazda CX-3. Bilen skal fylle et viktig tomrom i Toyotas modellrekke; mellom den voksne SUV-en Rav4 og familiebilen Auris.

Vår prøvetur gikk først til byen, hvor vi oppdaget hvor godt C-HR en trives i urbant miljø. Den manøvreres lett gjennom trange gater og krever ikke mye plass når den skal lukeparkeres. Bilens gode bakkeklaring gjør at både fører og passasjer har god oversikt over trafikkbildet.Bilen er kun 4,36 meter lang, men ser større ut. Plassen er overraskende god både i baksetet og bagasjerommet.

Toyota C-HR

Bagasjerommet sluker greit fire voksne kofferter på høykant

Godfølelse
C-HR leveres både som hybrid, med en 1,8 liter bensinmotor og 122 hestekrefter i kombinasjon med en elmotor, og som ren bensinbil med 1,2 liters turbomotor på 116 hestekrefter. Kun sistnevnte utgave fås med firehjulstrekk. Vi trivdes best med hybridmotoren, som går helt sømløst og nesten lydløst.

Interiøret i bilen er smakfullt og domineres av en interaktiv skjerm hvor man styrer lydanlegg og de fleste av bilens funksjoner. Den trinnløse CVT automatkassen står for giringen.

På E18 får vi godfølelsen. Bilen kjører behagelig. Risting og støy fra underlaget dempes på imponerende vis. C-HR innbyr til langkjøring og adaptiv cruisekontroll er standard på alle utgaver. Det er bare å stille inn rett fart og holde hendene på rattet, så ordner bilen resten.

Sikkerhetsmessig kommer bilen godt ut. Den har både kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsling og skiltgjenkjenning som standard. Ikke verst for en bil om starter på rundt 315 000 kroner. Firehjulstrekkeren begynner på 370 000 kroner.

Modellnavnet C-HR står for «coupé high rider. Vi blir svært overrasket om ikke nye CH-R kommer til å ri høyt på salgsstatistikken i år.

Toyota C-HRBehagelige seter og velorganisert førermiljø

 

Fakta

Toyota C-HR Supreme
Motor: 1,8 l bensin/elmotor/122 hk
Pris: Fra 339 500 kroner
Dreiemoment: 116 Nm
0-100 km/t: 10,9 sek
Forbruk: 0,39 l/mil ( bl. kjøring)
CO2: 87 g/km
Bagasjerom: 377 l
L/B/H: 436/179/155 cm

 

Kategorier

Toyota

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: