Gå til innhold

Kuga på glatta i indre Agder

Nye Ford Kuga 2017
Nye Ford Kuga har fått en ny og barskere front.

Nye Ford Kuga har vært ute en vinternatt før, men hvordan takler 2017-utgaven såpeglatte fylkesveier i indre Agder?

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

– Det har snødd i natt! Vi kjører E18 for der er det bart.

– Nei, vi tar indre vei. Det er kortere og trafikken er mindre.

Det er ikke alltid like lett å bli enige om veivalg, særlig ikke når man skal vestover mot Kvinesdal og Kong Vinter har herjet i de indre bygder. Valget falt på riksvei 9 til Hornnes og deretter fylkesvei 42 over Haddelandsheia til Fjotland. At transportmiddelet var en ny Ford Kuga med høy bakkeklaring og firehjulstrekk ble avgjørende argument.

Første generasjon av Fords populære SUV kom i 2008. 2017-utgaven som ble lansert i januar, er en kraftig facelift, og har blant annet har fått ny, tøffere front og et smartere bakparti med ny luke og nye baklykter.

Kuga kan også fås med tohjulstrekk, men det er 4X4 som gjelder. Med Fords intelligente firehjulstrekk har Kugaen solid bakkekontakt fra første stund. Systemet vurderer konstant hvilke hjul som har best feste og overfører kraft deretter. Antispinn sørger for at bilen oppfører seg eksemplarisk også når jeg trykker inn gasspedalen på steder hvor det er ekstra glatt.

De første bratte kneikene opp fra Hornnes går som en drøm. Kugaen føles stødig og pålitelig selv med piggfrie vinterdekk på et underlag av polert snø og is og sparsomt med strøsand.

Nye Ford Kuga 2017

Pratsom turvenn
Mye er nytt i Kuga. Setene har blitt mer komfortable, førermiljøet ryddigere med mer oppbevaringsplass. Betjeningspanelet et blitt mer brukervennlig. Dessuten har bilen fått en ny Siri som snakker norsk. Hun forstår kommandoene bedre og responderer raskere, takket være en raskere prosessor i bilens nye Synk 3 mediesystem. Siri kan til og lese opp tekstmeldingene som sendes til deg på sms, dersom telefonen er koplet opp til bilen med bluetooth.

På utstyrssiden har det også skjedd en hel del; blant annet kan nevnes adaptive bi-xenon hovedlys og LED-kjørelys. Nå kan du også få Kugaen med innfelt tilhengerfeste og oppvarmet ratt om du legger til noen tusenlapper. Det siste er spesielt velkommen en vintermorgen når gradestokken nærmer seg 10 minus.

Barsk turbil
Kugaen viste seg som en barsk og trygg turbil på vinterføret. Med en bakkeklaring på rundt 18 centimeter har den ikke problemer med å komme fram på veier hvor snøplogen ikke har vært.
Den er stor og stødig, og har god plass til passasjerer og bagasje. Bilen er et bra alternativ for folk som er på jakt etter en romslig og høyreist bil hvor man sitter trygt og godt.

 Kuga konkurrerer først og fremst med modeller som Volkswagen Tiguan, Toyota Rav4 og Mazda CX-5. Prismessig kommer den godt ut, med en inngangspris på rundt 320 000 kroner. Da får du den med en 1,5 liters dieselmotor med 120 hestekrefter. Tre varianter med eco boost bensinmotor er også tilgjengelig. Prøvebilen var en velutstyrt utgave med en toliters dieselmotor på 150 hestekrefter til 526 000 kroner. (For noen tusenlapper ekstra kan du få samme motor med 180 hestekrefter.)

For vår del holdt 150 hestekrefter i massevis. Men hvem sier nei til noen ekstra hestekrefter når de er nesten gratis?

Nye Ford Kuga 2017
Interiøret er blitt mer ryddig og oversiktlig.

 

 

Nye Ford Kuga 2017
Bagasjerommet i Kuga er på 466 liter og øker til 1603 liter når baksetene legges ned.

Fakta

Ford Kuga ST Line
Motor: 2,0 l/150 hk diesel
Pris: Fra 478 000 kroner
Dreiemoment: 370 Nm
O-100 km/t: 10,1 sek
Forbruk: 0,52 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 134 g/km
L/B/H: 453/184/170 cm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: