Gå til innhold

Oddvar fra Farmen tester Toyota-ikon

Toyota Hilux prøvekjørt av Farmen Oddvar JenssenFarmen-deltaker Oddvar Jenssen (33) fra Skjernøy i Mandal liker biler som tåler mye juling. Han setter gjerne Toytas råtass, nye Hilux, på prøve.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide

En splitter ny, rustrød Toyota Hilux svinger inn på gårdstunet på Skjernøy, et steinkast fra sjøen. Sauer beiter i skråningene rundt og en traktor med en tilhenger fullastet med ved står parkert utenfor. Her bor Oddvar Jenssen.

I fjor høst ble han landskjent som deltaker i TV2s realityserie Farmen. Med sitt ærlige og likefremme vesen vant ungkaren fra Sørlandet TV-seernes hjerter. Reaksjonene var mange da han ble slått ut etter sju uker.

– Det var gøy så lenge det varte, og jeg skulle gjerne ha vært med lenger, sier den blide og bilinteresserte ungkaren, som til daglig jobber som mekaniker i NCC.

Når han ikke skrur på tunge maskiner i bedriftens verkstedhall, pusser han opp sitt gamle sørlandshus på idylliske Skjernøy. Han mekker også på trebåten, traktoren og bilen.

Oddvar trives best i arbeidstøy med olje på hendene og en praktisk utfordring å hanskes med.

– Jeg har alltid vært interessert i biler, min første var en Ford Escort XR3i. Jeg kjøpte brukte biler som jeg senket og satte inn stivere fjæring, slik at de skulle bli tøffere. I anleggsjobben har jeg kjørt mange pickuper. Det er barske biler som tåler utrolig mye juling, sier Oddvar.

Toyota Hilux prøvekjørt av Farmen Oddvar Jenssen
–Denne bilen kunne jeg gjerne hatt, sier Oddvar Jenssen.

Litt for fin?
Oddvar betrakter nye Hilux før han rutinert svinger seg opp i førersetet. Mye er forandret på siste modell av Toyotas ikoniske pickup. Bilen har fått ny front og smalere lykter med led-teknologi. Skjermene er mer markert. Interiøret er oppgradert, med bedre og regulerbare seter og en touchskjerm midt på instrumentpanelet.

– Oj, her sitter du godt, omtrent som i en personbil. I mange pickuper får man følelsen av å sitte på en benk, bemerker Oddvar.

Er Hiluxen blitt litt for fin for landsbygda? Tåler den en tur i skauen og har den muskler til å trekke en tilhenger med traktor oppå? Slike oppgaver er ikke uvanlig for Oddvar.

Vi kjører av gårde og svinger snart av den smale asfaltveien for å prøve bilen i naboens skogsterreng. Oddvar kopler inn firehjulstrekk og låser den i krabbegir (lavserie) Den gamle girspaken for høy/lavserie er erstattet med en bryter. Hiluxen tar seg enkelt over både stokk og stein, uten antydning til protester.

– Så lenge et par hjul har bakkekontakt kan ingenting stoppe disse bilene. Hiluxen er en pålitelig arbeidshest. Nykommeren er jo i tillegg blitt en fullgod personbil, med komfort og kjøreegenskaper både i terrenget og på asfalt, konkluderer Oddvar.

Toyota Hilux prøvekjørt av Farmen Oddvar Jenssen

Cowboy
Med Shania Twains countrylåt ”Come on over” dundrende fra høyttalerne, tar vi en sightseeingstur i Oddvars paradis; rødbeisete båtstøer, hvite skipperhus, glattskurte svaberg og det mektige havet utenfor. Det er her han vil bo. Bylivet med kaffe latte er ikke noe for Oddvar.

– Jeg elsket livet og menneskene her ute. Her kan en dra til skogs med motorsaga og hogge ved eller ta en tur med sjarken og trekke torsk. Det er frihet og nærhet til mennesker og natur. Familien min har bodd her i generasjoner, og her blir også jeg værende, sier den blide ungkaren.

Foreløpig er han kun samboer med katten Marius. Men kanskje skjer det også noe på damefronten nå.

– Jeg traff ei jente da jeg var med på Senkveld tidligere i vinter. Vi får se hvordan det går, smiler han lurt.

 

50-åring tøffer seg opp
Toyota Hilux prøvekjørt av Farmen Oddvar Jenssen

Den er snart 50 år gammel, men sprekere enn noen sinne. Åttende generasjon Toyota Hilux imponerer.

 Den første Hiluxen så dagens lys i 1968. Siden har tusenvis av utgaver rullet ut fra fabrikkene hvert år. I Norge ble den populær som anleggsslusk og håndverkerbil. I andre deler av verden ble den kjent som geriljakriger, som tok seg fram i ørken og tett jungel med opprørssoldater væpnet til tennene på lasteplanet.

– Hiluxen er blitt pickup-ikonet; et barskt kjøretøy som tar seg fram overalt og tåler utrolige påkjenninger. Nå har vi fått en ny utgave som er enda mer robust, men som også byr på mer komfort, sier Jesper Krumm, nyttebilansvarlig hos Toyota Sør.

Nye Hilux har en matchvekt på 2,1 tonn. Ifølge Toyota er bilens ramme blitt kraftig forsterket. Tykkelsen på tverrbjelkene er økt og bilen er blitt 20 prosent stivere. Det gir økt stabilitet i terreng og når bilen skal trekke tunge lass. Nykommeren kan klarer inntil 3200 kilo på tilhengeren.

Hilux har fått et nytt stabiliseringssystem som skal motvirke sideveis krengning. Forlenget fjæring bidrar til bedre demping og økt kjørekomfort både i terreng og på vei.

Selv om Hilux først og fremst er en røff arbeidsbil, har den nå fått en komfort som ikke står tilbake for noen personbil. Setene er blitt langt mer komfortable og kupeen vesentlig bedre støyisolert. Det gir god kjørekomfort på langtur. Vi kjørte 80 kilometer på E39 og kunne gjerne kjørt tre ganger så langt.

Ny Hilux fås som todørs singlecab og firedørs X cab. Sistnevnte kan også fås som femseter på hvite skilter, men da skvetter prisen opp fra rundt 370 000 kroner til rundt 700 000 kroner.

Kjører du en Hilux på grønne skilter i dag, kan du flytte inn baksetet kostnadsfritt om 10 år. Da er det fremdeles mye kjøreglede igjen i Toyotas tøffing.

 

Fakta
Toyota Hilux
Motor: 2,4 l/diesel/150 hk
Pris: Fra 374 000 kroner
Dreiemoment: 400 Nm
Forbruk: 0,78 l/mil
CO2: 204 g/km
Vekt: 2155 kg
Maks nyttelast: 1000 kg
Maks tilhengervekt: 3200 kilo

 

Kategorier

Toyota Hilux

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: