Gå til innhold

Elbilene slår nye rekorder

ford-focus_web

Flere elbiler, økt rekkevidde, tøffere konkurranse og prispress kan gi rekordstort elbilsalg i 2017.

Tekst og foto Eirik Vigsnes 

– Det skjer mye spennende på elbilfronten i år. Nye modeller blir introdusert og etablerte elbiler får større batteri og økt rekkevidde. Jeg tror elbilsalget vil vokse i 2017, sier Audun Flateland, leder i Agder Elbilforening.

I fjor falt elbilsalget på Sørlandet med 17 prosent i forhold til året før, og endte på 893 biler. Salget av hybridbiler ble mer enn fordoblet, fra 271 biler i 2015 til 598 biler i fjor.

– Jeg tror 2017 blir året da flere familier med to biler bytter den ene ut med en elbil. I tillegg til Ford Focus, kommer Renualt Zoe, e-Golf og BMW i3 med kraftig økning i rekkevidde i år og blir et alternativ for mange sørlendinger. Dessuten lanseres Opel Ampera-e, en prisgunstig bil med opptil 500 kilometers rekkevidde. Den er årets kanskje mest spennende elbil-nyhet, sier Flateland.

I Norsk Elbilforening er optimismen stor. De spår et salg på mellom 37 000 og 40 000 nye elbiler i år, som vil være ny rekord. Foreningen tror Ampera- e blir en viktig bidragsyter til salgsveksten. Ønsker du deg en Opel Ampera-e må du stille deg i kø. Ventetiden på ny bil er nå over ett år, ifølge Motor Forum i Sørlandsparken.

Takket være ny batteriteknologi vil rekkevidden bli økt og ladetiden redusert på mange elbiler i tiden som kommer. Kia har signalisert at elbilen Soul får en kraftigere batteripakke mot slutten av året. Nye Ford Focus Electric er kommer på markedet allerede i løpet av våren. Prisene starter på rundt 230 000 kroner.

bilogmotor-feb17-elbilgrafikk

Kategorier

Uncategorized

En tanke om “Elbilene slår nye rekorder Legg igjen en kommentar

  1. Men undrer på hvorfor dere driver med max «urealistiske» kjørelengder på f.eks golf og zoe og ikke på Ioniqen ?? Vært testet flere ganger at ioniq er mye mer effektiv en de andre opplyst max kjørelngde på Ioniq er 280 km. Har vært vært kjørt godt over 300 km i god varme og bakkefri terreng. Kjører jo tett på 200 km nå. Så gleder meg til å se til sommeren hva jeg klarer.

    Dere opplyser 25min lading på leaf og 30 på ioniq. Ingen ting om til hvilken prosent. Rett er 30 min til 80 prosent på leaf og 25 minutter til 90 prosent på Ioniq. Så røflig uten å regne snakker vi ca 20 minutter til 80 posent på Ioniq.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: