Gå til innhold

Alfa Romeos første SUV er en råtass

Stelvio er Alfa Romeos første SUV noen sinne. Bel lansert mai 2017
Stelvio er en skikkelig barsking; Sprek som få og tar alle utfordringer på strak arm.

Dette har du ikke sett før; en fullblods SUV med firehjulstrekk og Alfa Romeo-logo i grillen.

Eirik Vigsnes (tekst og foto)

Stelvio er navnet på en fjellvei i Italia som krøller seg oppover i 48 krappe hårnålssvinger til toppen på 2758 meter, en legendarisk vei som krever mye av både bil og fører.

Navnet passer perfekt til en sportslig SUV fra Alfa Romeo. Stelvio er den første SUV noen sinne fra Alfa Romeo. Bilen er fullpakket med krefter og kjøreglede. Bil& motor fikk æren av å være en av de første til å prøvekjøre den nye barskingen. Vi testet nykommeren på vårens siste snødekke.

– Dette er bilen vi trenger for å løfte fram Alfa Romeo for sørlendingene; den er en høyreist og romslig familiebil med suveren framkommelighet, samtidig som den har sportsbilens kjøreegenskaper, sier Frank Gumpen, salgssjef hos RSA Bil.

_DSC7946_web.jpg
Ingen tvil om at dette er en SUV fra Alfa Romeo

Lynrask off roader
Vår prøvebil har en toliters bensinmotor med 280 hestekrefter. (Den leveres også med en 2,2 liters dieselmotor med 210 hestekrefter). Med firehjulstrekk og 20 centimeters bakkeklaring er Stelvio en høyreist SUV som man i utgangspunktet antar er bedre på framkommelighet enn på sportslighet. Så feil kan man ta. Du rekker knapt fram til rundkjøringen ved RSA Bil i Sørlandsparken før du skjønner at bilen er klar for aktiv kjøring. Vår prøvebil responderer på det minste trykk på gasspedalen, og skyter av gårde med hissig brumming fra motoren.

Stelvio har overraskende gode sportslige kjøreegenskaper. Den minner litt om BMW X3, men er kanskje enda litt kjappere og strammere. Den har tre alternative kjøremodi; Activ for optimal framkommelighet, Normal for vanlig kjøring og Dynamic for fartsfylt kjøring. I sistnevnte innstilling strammes fjæring og styring, samtidig som gir og gassrespons blir kjappere.

Lav vekt er nok en av årsakene til at bilen er så rask. Størrelsen til tross veier den kun 1660 kilo, som er mindre enn de fleste konkurrentene. Stelvio har mange komponenter av aluminium og karbon.

Stelvio er Alfa Romeos første SUV noen sinne. Bel lansert mai 2017

Attraktivt priset
Med lengde på 4,68 meter plasserer seg ved siden av premiumbiler som Porsche Macan, Audi Q5, Mercedes GLC og BMW X4. I denne klassen, mellomstor SUV, er konkurransen beinhard. Men Alfa Romeo kommer godt ut, takket være konkurransedyktige priser. Startprisen på Stelvio med 2,2-liters dieselmotor på 210 hestekrefter er under 600 000 kroner. Versjonen med 280 bensindrevne hestekrefter starter på 658.800 kroner. Alle utgaver kommer med Q4 intelligent firehjulstrekk og åttetrinns automatkasse.

Prøvebilen var en godt utstyrt First Edition utgave til 758 000 kroner med alt som behøves av utstyr. For de øvrige modellene bør du beregne rundt 100 000 kroner for diverse ekstrautstyr som du garantert vil ønske på en bil som dette. Etter hvert skal det komme nedtunede utgaver av de samme motorene, som vil falle noe rimeligere i pris. Bensinmotoren får da 200 hk, dieselutgaven 180 hk.

Stelvio vil også komme i en spesialversjon for blodfans med tykk lommebok; Stelvio Quadrifoglio med V6-motor på 510 hestekrefter. Den konkurrerer med toppmodellene fra Porsche, Jaguar, BMW og Mercedes-AMG.

Det er ingen tvil om at Alfa Romeo ønsker å bli vurdert som en premium SUV. Der hører den også hjemme. Den er noe for seg selv, og et perfekt valg for den som er ute etter noe helt spesielt; en sportsbil i SUV-forkledning.

 

Fakta
Alfa Romeo Stelvio First Edition
Motor: 2,0 l/280 hk hk twin turbo bensin
Dreiemoment: 400 Nm
Pris prøvekjørt: 758 000 kroner
0-100 km/t: 5,7 sek
Toppfart: 230 km/t
Forbruk: 0,7 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 161 g/km
Vekt: 1660 kg
Bagasjerom. 525 liter
l/b/h: 469/190/167 cm

Kategorier

Alfa Romeo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: