Gå til innhold

Tøff dame elsker spenning på hjul

20170419_8109_web.jpg
–Jeg har alltid vært glad i fart og spenning, innrømmer Norges beste utforsyklist, Hilde Strædet fra Øvrebø i Vennesla.

Hilde Strædet fra Vennesla, Norges fremste utforsyklist, får adrenalinkick av fysiske utfordringer, fart og spenning – på to eller fire hjul.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide 

– Oj, her er det mye krefter i sving. Dette er noe annet enn min velbrukte Fiat!

Hilde Strædet suser ut av krysset på Hamresanden, og akselererer opp Topdalsveien mot Tveit skisenter. Her er hun med på byggingen av et anlegg for utforsykling sammen med en gjeng ildsjeler.

Bilen er en splitter ny Mazda MX–5 hardtop. 160 hissige hestekrefter får smilet fram. Sola skinner, taket er nede og en småkjølig vårvind rusker i håret.

– Dette er en herlig bil. En sportslig kabriolet gir frihetsfølelse og kjøreglede. Dette er gøy, sier Strædet, som aldri før har kjørt en slik bil.

Til daglig farter hun rundt i en Fiat varebil med terrengsykler, hjelm og kjøreutstyr i bagasjerommet. Hun er mest vant til fart på to hjul. To ganger på rad har hun vunnet NM i utforsykling, og hun har blitt nordisk mester. Når hun ikke trener, er hun tigerpasser i Kristiansand dyrepark.

– Jeg har alltid vært glad i fart, og jeg tror jeg fort kunne blitt helfrelst på bilsport. I stedet har det blitt ski, snowboard og sykling på meg, sier 31-åringen.

Mazda MX-5- RF
– En herlig bil, konstaterer Hilde Strædet.

Nytt sykkelanlegg
Vi parkerer på sletta ved Tveit skisenter, hvor Strædet leder en dugnadsgjeng som bygger opp Kristiansands første senter for utforsykling med stupbratte og krevende traséer. Om få uker åpner anlegget. Da vil skitrekket dra syklistene de 80 høydemetrene opp til toppen. Et tilskudd på rundt én million kroner fra Gjensidigestiftelsen har gjort drømmen mulig.

– Dette blir et flott anlegg med traseér som passer for de fleste. Senteret vil gi økt interesse og vekst for terrengsykkel-miljøet, sier Strædet.

Full rulle
Det var en ren tilfeldighet som gjorde at den sportsinteresserte Vennesla-jenta begynte med terrengsykling. For tre-fire år sdein deltok hun på ekstremsportveka i Voss, og fikk låne en downhill terrengsykkel i utforløypa. Dermed var hun solgt. Siden har det vært full rulle, bokstavelig talt. Hun trener hver eneste dag for å holde seg i norgestoppen.

Det har kostet både blod og svette. Akkurat nå sliter hun med en brukket finger etter et fall. I fjor brakk hun skulderbeinet da hun kolliderte med et tre i høy hastighet under en konkurranse i Spania. Skrubbsår og småskader er noe man må regne med i denne idretten.

– Sporten er ikke ufarlig, selv om vi er godt beskyttet. Bakkene er lange og bratte, og farten kan komme opp i over 50 kilometer i timen. Underveis er det innlagte hopp som kan gi svev på seks-sju-åtte meter. Da gjelder det å holde balanse og fokus, sier hun.

Unknown_web
Hilde Strædet gir full gass når det er konkurranse. Frykten må kontrolleres for å lykkes.

Mestringsfølelsen
Redd er hun rett som det er. Frykten og adrenalinrushet tenner henne, og gjør henne fokusert og skjerpet. Mestringsfølelsen når hun ruller helskinnet i mål som vinner, er belønningen.

– Det er spenningen og risikoen gjør sporten så givende for meg. Det å overvinne frykt og mestre krevende utforløyper bedre enn konkurrentene er drivkraften.

Strædet tar farvel med sitt første kabriolet-bekjentskap og innrømmer at hun er (litt) solgt etter prøveturen;

– Det måtte være deilig å suse bortover asfalten i en sprek kabriolet under den varme sommersola…..

Folke-kabrioleten er blitt sprekere

Mazda MX-5- RF
Her er den helt nye utgaven av populære MX-5 i hardtop-versjon.

Norges mest populære kabriolet, Mazda MX–5, er her i en helt ny versjon mer sportslig og elegant enn noen gang.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide

Mazda har dominert salgsstatistikken for kabrioleter i årevis. Det er to hovedforklaringer; pris og design. Du finner ikke en mer sjarmerende, klassisk roadster enn MX–5, i hvert fall ikke til en pris som starter på under 400 000 kroner.

Nå er den kommet i en helt ny utgave med ny og sprekere motor og med hardtop i stedet for det klassiske sammenleggbare stofftaket. Nykommeren har utløst et lite skred av nye bestillinger. I fjor

ble det solgt 169 nye MX-5 i Norge, som utgjorde nesten halve det norske kabriolet-salget.

Hardtop-utgaven har fått nye linjer og former, og resultatet er svært vellykket. Med taket på likner den en sportslig fastback coupé med en profil som minner om klassiske sportsbiler. Når taket er nedfelt, noe som skjer på rekordraske 13 sekunder, blir bakrutefeltet setene stående, og det

bidrar til mindre vindstøy og bedre kjørekomfort.

Mazda MX-5- RF
Lekre linjer på nye Mazda MX-5 RF.

Maks kjøreglede
Vår prøvetur ble en sann opplevelse, der smilet satt påklistret fra start til mål. Takket være lavere vekt og to nye motorer på henholdsvis 131 og 160 hestekrefter har MX–5 blitt en enda mer sportslig og kjappere bil. Vi prøvekjørte utgaven med 160 hestekrefter og de brummer hissig

fra det øyeblikk man trykker på startknappen. Du sitter godt i sportssetene, med rompa nesten over bakakslingen og bare noen centimeter over asfalten. Du girer med en klassisk, skinntrukket girspak, og en tett sekstrinns girkassa gir superraske skift.

Prisgunstig
Rimeligste utgave av nykommeren med 131 hestekrefter får du for under 370 000 kroner. For versjonen med 160 hestekrefter må du ut med rundt 50 000 kroner til. Uansett får du svært mye kjøreglede for pengene.

PS: Liker du behagelige kjøreturer med null støy og rystelser, er ikke MX–5 noe for deg. Dette er en sportsbil som både brummer og rister. Men du verden så sjarmerende og morsom den er. Det fins kanskje rimeligere kabrioleter, men de matcher neppe MX–5 når det gjelder sportslighet og kjøreglede.

 

Kategorier

Mazda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: