Gå til innhold

Full fart til lands og til vanns

Mercdes E Klasse All terrain 2017
Mercedes E-Klasse All- Terrain, holder det den lover. Kommer fram overalt.

Mercedes sin første allroad-modell lar seg ikke stoppe av noe; en perfekt kjøremaskin for barske norske forhold.

Tekst: Eirik Vigsnes

– Hvor dyp er disse vannpyttene? spurte fotografen.

Det går vel greit tenkte vi og kjørte gassen i bånn på den store anleggsplassen øst i Sørlandsparken. Nattens regnvær hadde gjort små sølepytter til små innsjøer. Et trykk på en knapp i midtkonsollet fikk vår burgunderrøde og etter hvert litt sølebrune E- Klasse All-Terrain til å løfte seg ytterligere tre og en halv centimeter fra bakken. Greit med litt ekstra bakkeklaring på grovt underlag, tenkte vi. Det gikk unna så søla skvatt.

Mercedes er godt kjent for robuste SUV-er og luksuriøse og komfortable sedaner. Men i det stadig mer populære allroad-segmentet har de aldri vært før. Da snakker vi høyreiste, sportslige stasjonsvogner med firehjulstrekk og markerte hjulbuer rundt kraftige, 19” eller 20” felger.

Men nå er den her; E-Klasse All Terrain, en kjøremaskin med suverene kjøreegenskaper og ditto framkommelighet. Den utfordrer Volvos nykommer i samme klasse, V 90 Cross Country og blir en tøff utfordrer for neste genererasjon Audi A6 Allroad, når den dukker opp.

Mercdes E Klasse All terrain 2017
Konger på haugen: All-Terrain her sammen med sin argeste konkurrent, Volvo V90 Cross Country.

Komfort og framkommelighet
Prøveturen med nye E-klasse All-Terrain foregikk ikke bare på en anleggsplass, men også på motorveien. Det er i overgangen mellom de to ekstreme underlagene at bilen viser sin styrke; den byr på gode kjøreegenskaper begge steder, takket være luftdempere som kan innstilles i tre ulike kjøremodi; komfort, off road og sport. Bilen sluker ujevnheter og rystelser når det trengs og gir stramme, sportslige kjøreegenskaper når det etterspørres. Bilens 4 matic permanente firehjulstrekk sikrer framkommelighet på de fleste underlag. Bakkeklaringen er 2,9 centimeter høyere enn normalutgaven av E-klasse og kan jekkes opp ytterligere 3,5 centimeter ved behov.

På motorveien er bilen en sann nytelse. Vår utgave er ekstra velutstyrt, og har alt av førerassistent-systemer. Den kan kjøre helt av seg selv om du ønsker det, og har det siste innen kollisjonsvarsling og nødbrems-funksjon. En ni trinns automatkasse passer som hånd i hanske til den 194 hestekrefters dieselmotoren. Bilen akselererer helt sømløst og skuffer på med krefter allerede fra lavt turtall.

Instrumentpanelet er en sak for seg. Et helintegrert grafisk panel gir oss all tenkelig informasjon. Når du kjører i off road modus, viser skjermen bilens helning og vinkel i skrånende terreng. Når du rygger, ser du skarpt bilde både av omgivelsene bak og på sidene.

Mercdes E Klasse All terrain 2017
Elegant og ryddig interiør

Populær
E-klasse har solgt bra i det norske markedet i mange år. Nå er det grunn til å vente at det vil ta av ytterligere. E-klasse All-Terrain er en gjennomført bra bil, i tillegg har den det lille ekstra som skiller den fra mengden. Den kombinerer stasjonsvognens lave tyngdepunkt og gode kjøreegenskaper med SUV-ens framkommelighet. Med standard luftfjæring blir resultatet imponerende.

Legger du til E-klassens allerede kjente kjennetegn; massevis av plass, et av verdens stiligste interiør og ikke minst skyhøyt tech-nivå, både i form av infotainment og instrumentpanel, snakker vi tilnærmet perfekt bil for Norge.

Men ikke en bil for alle nordmenn, dessverre. Kvalitet koster og E-Klassse All-Terrain begynner på 717 000 kroner. De fleste kjøpere vil nok legge til en del utstyr, slik at prislappen ender på 850 000 kroner eller litt mer.

Fakta
E 220 D 4Matic All-Terrain
Motor: 2,0 l/194 hk diesel
Dreiemoment: 400 Nm
Pris: Fra 717 800 kroner
Forbruk: 0,52 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 137 g/km
0-100 km/t: 8 sek.
Topphastighet: 232 km/t.
l/b/h: 497/186/149 cm.
Bagasjerom: 640 l/ 1820 l

Kategorier

Mercedes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: