Gå til innhold

Volvos nye, atletiske kjøremaskin

Volvo V90 Cross Country
Med 21 centmeters bakkeklaring og firehjulstrekk er V90 Cross Country den perfekte hyttebilen.

Fjellhytte-versjonen av nye V90, Cross Country, er en bredskuldret og påpasselig turvenn.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide

­– Ingen er så trygg i fare….
Slik begynner en sang jeg husker fra søndagsskolen. Den passer godt å nynne til når man kjører Volvos nye terrengversjon av V90. For bilen passer på deg fra begynnelse til start. Den bremser for deg om du skulle overse en hindring, varsler om biler i blindsonen, styrer unna andre biler som måtte komme deg for nær. Den holder trygg avstand til bilen foran og jammen tar den ikke over styringen om du dupper av og bilen er i ferd med å skjene ut i motgående kjørebane eller ut i grøfta.

Skulle du mot formodning klare å kjøre utfor eller kollidere, ringer bilen etter hjelp hvis du ikke gjør det selv.

Bilen er spekket med så mange og velfungerende sikkerhetssystemer at du føler deg passet på hele tiden. Mange biler har liknende sikkerhetssystemer, men ikke alle klarer å få dem til å fungere så sømløst og godt som Volvo.

Trygt er det dessuten å vite at V90 Cross Country tar deg fram dit du skal, uansett om det snør eller er glatt. Bilen har firehjulstrekk og 21 centimeter bakkeklaring. Den rager dermed høyere over asfalten enn mange SUV-er, noe som sikrer framkommelighet i dyp snø og på dårlige skogsbilveier for den saks skyld.

Volvo V90 Cross Country
Fra den vertikale 9 «interaktive skjermen styres det meste av funksjonene i bilen.

Komfort og stil
V90 Cross Country har arvet mye av sitt design fra storebror, SUV-en XC90 som ble lansert i fjor. Bilen er storvokst og bredskuldret, uten å virke ruvende. I tillegg til bakkeklaringen skiller den seg ut fra en vanlige V90 på flere punkter; det mest iøynefallende er de kraftige felgdimensjonene på valgfritt 19” eller 20” Hjulene er rammet inn av kraftige plastforsterkere. Plast er det dessuten på hele undersiden av bilen, samt skliplater i plast. alt dette er med på å forsterke det maskuline inntrykket.

Inni har det skjedd store ting med arvtakeren etter den populære Volvo XC70. Interiøret er kopiert fra storebror XC90. Det betyr mye skinn og metall, få knapper, heldigitalt instrumentpanel med flere visningsalternativer og stor skjerm i midtkonsollen. Skjermen fungerer på mange måter som en ipad; du skyver til høyre eller venstre for å komme til ulike menyer. Deretter er det bare å trykke seg fram og gjøre de innstillingene. En knapp under skjermen gir rask retur dersom man kommer galt av sted i menyen. Det hele er enkelt og intuitivt.

Volvo er kjent for å by på førsteklassen komfort. Og selv om Cross-country versjonen er forsterket både her og der, har ikke det gått ut over komforten. Setene er en drøm og kupeen er støysvak og behagelig.

Prøvebilen var en D4 med en toliters dieselmotor på 190 hestekrefter. Det var akkurat nok til å underbygge bilens sportslige karakter. Bilen responderte godt under akselerasjon og var alltid parat til på gi det lille ekstra. Men dersom du er opptatt av hestekrefter kan du velge D5 med 235 dieselhestekrefter eller en av de to bensinmotorene på henholdsvis 254 og 320 hestekrefter. Prisene ligger på mellom rundt 700 000 og 900 000 kroner, alt etter motor- og utstyrsvalg.

Mercdes E Klasse All terrain 2017
Volvoen møter konkurranse fra blant andre Mercedes E Klasse All- Terrain 2017

Flere konkurrenter
Volvo V90 Cross Country utfordrer ikke bare terrengversjonen av Mercedes E-klasse, All Terrain.

Den er et alternativ for kunder som vurderer SUV-er og stasjonsvogner i premiumsegmentet, for eksempel BMW X3 og X5, og Audi Q5 og Q7 og A6 Allroad. V90 i denne versjonen har mange av de fordelene en SUV har; høy bakkeklaring, god framkommelighet og enkel å stige inn og ut av.

V90 Cross Country er høyere enn de fleste andre forhøyede stasjonsvognene. på markedet. Mens konkurrenter som Audi og Mercedes kjører lavere og hever karosseriet en smule, har Volvo valgt å kjøre fast høyde.

Volvoen er splitter ny fra innerst til ytterst. I tillegg til å ha suveren framkommelighet og sikkerhet, har den alle nye hjelpefunksjoner som finnes på markedet; blant annet parkeringssensor med assistanse ved lukeparkering og rygging.

Nye Volvo V90 Cross Country passer på deg – hele veien.

Volvo V90 Cross Country

Fakta
Volvo V90 Cross Country D4 AWD Plus
Motor: 2,0 l/diesel/190 hk
Pris: 750 000 kroner
Dreiemoment: 400 Nm
0-100 km/t: 8,8 sek
Topphastighet: 210 km/t
Forbruk: 0,52 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 138 g/km
Bagasjerom: 530 l.
l/b/h: 494/188/154 cm

Kategorier

Volvo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: