Gå til innhold

Rekord-langt på el med ny Prius

Toytota Prius Plug-in Hybrid
Vi kjørte nye Prius plug- in hybrid en liten maratondistanse på ren el.

Bor du i Kristiansand og jobber i Lillesand kan du kjøre hel-elektrisk fram og tilbake – uten å lade nye Prius plug-in Hybrid

Tekst: Ole Alexandersen
Foto: Kjell-Inge Søreide

Vel, jeg overdriver litt når jeg sier at vi kom helt fram og tilbake under prøveturen vår, men jeg skal forklare:

Kjørecomputeren viste en el-rekkevidde på snaut 50 kilometer da vi startet med bilen låst i el-modus. Litt uvøren kjøring på E18, det vil si litt høy hastighet, gjorde et stort innhogg i el-kapasiteten, det kunne jeg se i displayet. En langdryg omvei for å komme til Lillesand sentrum kostet enda mer. Derfor bestemte jeg meg for å ile langsomt tilbake til Kristiansand. 80 kilometer i timen er ikke akkurat råkjøring på motorveien, men det går framover.

Likevel; like ut av Løeheitunnelen var el-batteriet tomt. Telleren viste 39,9 kilometer el-kjøring, og det er bra på en sur vårdag med fi re plussgrader og varmevifta på hele tiden.

 

Toytota Prius Plug-in Hybrid
Godt med plass i bagasjerommet.

Lite drivstoff
Med en litt mer bevisst sjåfør på en litt varmere dag klarer Prius-en hele turen på el-drift. Leverandøren lover nemlig en el-rekkevidde på 50 kilometer under gode forhold, rekord for ladbare hybrider. Maksfart på el-drift er for øvrig 135 kilometer i timen.

Dersom bensinmotoren likevel må settes i arbeid – det intelligente systemet i bilen ordner det på egen hånd – er forbruket så lavt at det ikke gjør store innhogg i lommeboka; 0,34 liter bensin per mil i snitt, viser målinger.

Det er verd å nevne at el-batteriet kan lades mens bilen drives av bensinmotoren – det er en funksjon som kan bli viktig hvis en f.eks. skal til en by som har krav om kun el-drift.

Toyota har endelig laget en skikkelig ladbar hybrid. Japanerne har produsert ordinære i 20 år, og har vært absolutt ledende i klassen. Verdens største bilprodusent har fram til nå likevel vært ganske tilbakeholden når det gjelder el-biler og ladbare hybrider, men tidene endrer seg.

  • El-teknologien og batterikapasiteten har utviklet seg med stormskritt de siste årene, og nå har vi endelig fått plug-in hybrider inn i vårt store utvalg av biler, sier salgssjef Halvor Aamot i Toyota Sør.
Toytota Prius Plug-in Hybrid
Solceller på taket gir noen ekstra kilometer kjørelengde

Solceller på taket
Designet på Prius plug-in Hybrid er temmelig likt de ordinære Priusene, men bakstussen skiller seg ut med et enda mer futuristisk preg. Helt unikt for den nye utgaven er solcellene på taket; også her produseres det strøm, ikke de store mengder, men nok til å kjøre mellom 700 og 1000 el-kilometer ekstra i året. Solcellene lagrer strømmen når bilen står stille – når du kjører brukes sol-energien bl.a. til kjørelys og drift av computer og gps.

Klimaanlegget i Priusen drives av en gassinjeksjons-varmepumpe som gir god kupévarme i temperaturer ned til minus 10 grader – uten at elkapasiteten reduseres og bensinmotoren starter.

Det nyutviklede litium-ion-batteriet er på 8,8 kilowattimer, og lades på to timer. Batteriet er stort og veier mye; Priusen veier over 1500 kilo netto. Derfor er bilen kun registrert for fire personer, det er for å holde seg under den tillatte totalvekten. Batteristørrelsen gjør dessuten et betydelig innhogg i bagasjerommet.

Priusen er nydelig å kjøre. Setene er gode og faste. Dashbord og skjerm lettleste, og gir utmerket informasjon om batteri- og drivstofforbruk.

Tyngden gjør at den ligger godt i veibanen, og er ganske sikkert god på vinterføre selv om den kun har drift på forhjulene. Bilen er utstyrt med det meste av de elektroniske hjelpemidlene som finnes i dag:

Avstandsradar med automatisk oppbremsing, fotgjengergjenkjenning, førerassistansesystemer, blindsonevarsling og LED-lys i front som justerer seg automatisk etter veibredde og møtende trafikk. Joda, Toyota kommer godt når de først lager en skikkelig ladbar hybrid. Og snart følger vel Yaris og Auris og Avensis og Rav etter?

Toytota Prius Plug-in Hybrid

PRIUS PLUG-IN HYBRID

MOTOR: 1,8 l plug-in Hybrid e-CVT PRIS: 355 700 kr (med solar-tak)
FORBRUK: Fra 0,1 til 0,34 l
CO2: 22 g/km0–100 KM/T: 11,1 sek
DREIEMOMENT: 142 g/km
BAGASJEROM: 359 liter
L/B/H: 464/176/147 cm

 

 

Kategorier

Toyota

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: