Gå til innhold

Tilbake til fortiden på MC

_DSC6054_web
– Gode, gamle dager er tilbake. Nye motorsykler i gammel stil er «in», sier (f.v.) Arild Abrahamsen, Chriss Nilsen og Kevin Nilsen hos Motor-teknikk AS i Sørlandsparken.

MC-entusiaster lengter tilbake til ungdommen og kjøper sykler som vekker kjære minner.

 Av Eirik Vigsnes

– Det går en nostalgibølge over landet. Retrosykler med designdetaljer fra 70- og 80-årene er blitt kjempepopulære. De fleste kjente merker stiller i år med slike modeller, sier Chriss Nilsen, daglig leder hos Motor-teknikk i Sørlandsparken.

BMW er intet unntak. De har lansert en ny serie, Heritage, som består av fem lekre retromodeller. Nilsen og hans to kolleger har trillet tre av dem ut i vårsola; en R NineT Racer med 1200 kubikk boksermotor og 110 hestekrefter, en NineT Scrambler og en R NineT med samme motorutrustning.

– De representerer ulike historiske stilarter; Racer er en typisk cafésykkel i 70-talls stil, med analoge instrumenter i tillegg til LCD-display. R NineT er en tidløs, strippet kjøremaskin, mens Scrambler er en robust, strippet sykkel med terrengegenskaper, høyt eksosanlegg og grovknastede dekk, sier Nilsen.

Mer stil enn fart
Trenden med retrosykler begynte i Europa for et par år siden. Mellomstore cafésykler beregnet for korte turer i urbane strøk ble populære. Fabrikkene begynte å leke seg med designelementer fra 70- og 80-tallet. Syklene slo an. Kundens fokus flyttet seg fra kraft og ytelse til stil og design.

– Vi selger klart færre rene racingsykler nå. Heritage-serien er derimot blitt mer og mer populær. Merker som Honda og Yamaha har også lange MC-tradisjoner som de gjenoppliver i nye retromodeller. De gode, gamle touringssyklene, som BMW GS Adventure, har også en trofast kundekrets, sier Nilsen.

Hva er forklaringen på nostalgi-bølgen? Nilsen har en klar teori.

Selger drømmer
– Motorsykkel er mye mer enn et transportmiddel. Det handler først og fremst om drømmer. Den gjennomsnittlige kjøper av en tung motorsykkel er en mann fra 40 år og oppover. De har kanskje kjørt motorsykkel i ung alder, men parkert sykkelen da de ble familiefedre. Så kommer dagen da man får tid til å kjøre igjen. Da kommer minnene fra en kjær ungdomstid tilbake som man gjerne vil gjenoppleve, sier Nilsen.

Noen tråler Internett etter akkurat den sykkelen de kjørte som unge. Da får de gjerne tak i en velbrukt sykkel som trenger mye vedlikehold. Ikke alle er klare for hyppige verkstedbesøk og skruing i garasjen.

– Vi tilbyr nye, moderne sykler i gammel innpakning. Du får den gode følelsen av ”good old days”, uten å få alle ulempene på kjøpet, sier Nilsen.

At retrobølgen har gitt MC-salget en boost, er det ingen tvil om. Hos Motor teknikk er MC-salget så langt i år opp 30 prosent i forhold til i fjor.

 

 

 

 

 

Kategorier

MC

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: