Gå til innhold

Honda med jetfly-look

Ny Honda Civic lansert mars 2017

Nye Honda Civic har linjer som et jagerfly. Det skaper høye forventninger.

 Av Eirik Vigsnes

Fronten bøyer seg aerodynamisk ned mot bakken, med innramminger rundt kurvelysene som minner om luftinntakene på Forsvarets nye jagerfly, F-35. Skarpe, aerodynamiske linjer forteller at dette er en bil som er bygd for fart. Den har til og med en liten vinge i hekken for å underbygge de sportslige egenskapene.

Vi skal prøvekjøre den splitter nye Honda Civic, og gleder oss allerede før vi får satt oss inn i bilen.

Honda Civic blant bilbransjens lengstlevende modellbetegnelser. Den første Civic-en kom på markedet i 1972, og årets modell er den tiende i rekken. Sportslighet og moderne design har preget alle utgavene av Honda Civic. På det punkt innfrir sistemann så det holder.

To nye bensin turbomotorer er utviklet for nykommeren; en tresylindret motor på 1,0 liter med 129 hestekrefter og en firesylindret motor på 1,5 liter med 182 hestekrefter. Prøvebilen er topputgaven, med sistnevnte motoralternativ. Begge motorene benytter Hondas avanserte ventilstyring (VTEC), som skal bidra til lavt drivstofforbruk og maksimalt med krefter under akselerasjon.

Bilen har dessuten trinnløs automatgir (CVT). Det bekymrer oss litt, etter som dette elektroniske girsystemet har hatt en tendens til å slure litt. Ei girkasse som reagerer tregt, blir fort en festbrems.

Ny Honda Civic lansert mars 2017
Det er lett å trives bak rattet i nye Honda Civic.

Klar for take off
Vi spenner setebeltet og gjør oss klar for take off. Setene er behagelige og instrumenteringen oversiktlig. Turtall og fart vises på samme display. Rattet er trukket med skinn, pedalene er i børstet aluminium og det er interiørdetaljer i karbon-imitasjon. Bilen har dessuten girhendler på rattet for manuell, kløtsjfri giring. Interiøret gjenspeiler det sportslige designet.

Vi stilte CVT-kassen inn på manuell giring og valgte dynamic kjørestil. Den strammer dempingen og rattrespons sørger for at bilen krenger mindre i svingene. Vi testet både dynamic og normal, og det var markant forskjell i oppsettet av bilen avhengig av hvilken innstilling man valgte.

Så utfordret vi Civic-en på svingete landeveier med 80 km. fartsgrense og muligheter for sportslig kjøring innenfor lovens grenser. CVT-kassen overrasket stort. Girskiftene med girhendlene skjedde lynraskt, uten tap av moment. Når turtallnåla bikket 4000 omdreininger og vi trodde det var slutt på kreftene, gav bilen enda et rykk. Nye Civic stortrivdes i rollen som sportslig kompaktbil og bød på massevis av kjøreglede.

Sikkerhet for alle
I normal kjøremodus og automatgir innkoplet oppførte Civic-en seg som en sivilisert og lettkjørt familiebil. Den overrasker med svært høyt nivå på sikkerhet. Alle utgaver har standard sikkerhetspakke med nødbremsfunksjon, kjørefeltvarsling som reduserer sjansen for møteulykker og utforkjøring, samt adaptiv cruisekontroll og mye mer. På de fleste konkurrerende bilmerker i denne klassen er mye av dette ekstrautstyr.

Nye Civic leveres både som femdørs kombikupé og som firedørs sedan. Bestselger i Norge og Europa er femdørsutgaven som bygges i Swindon i England for eksport til alle verdenshjørner. Sedan-utgaven lanseres i løpet av sommeren og blir en erstatter til Honda Accord, som forsvant fra markedet for noen år siden. Da dukker det også opp en 1,6 liters dieselmotor.

Det er knallhard konkurranse i markedet for kompaktbiler, men nye Civic bør ha alle muligheter til å klatre på salgsstatistikken.

Ny Honda Civic lansert mars 2017
Få konkurrenter matcher bagasjeromsplassen på 452 liter.

 

Fakta
Honda Civic Prestige CVT
Motor: 1,5 l/bensin/182 hk
Pris: 393 000 kroner
Dreiemoment: 220 Nm
0-100 km/t: 8,2 sek
Toppfart: 200 km/t
Forbruk: 0,6 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 139 g/km
Bagasjerom: 478/1245 l
l/b/h: 452/180/143 cm

 

Kategorier

Honda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: