Gå til innhold

Italiensk stevnemøte

Fiat Tipo
Thomas Garaventa føler seg hjemme i nye Fiat Tipo.

Bil & motor fikk den italienske designeren og familiemannen Thomas Garaventa til å si sin mening om nye Fiat Tipo. Han tror god pris og god plass vil appellere mer enn utseende.

 Tekst: Anne S. T. johnsen
Foto: Kjell Inge Søreide

– Fronten er virkelig karslig og flott med spenstig design på lyktene og grillen, her har Fiat skapt noe som skiller seg fra konkurrentene, sier Garaventa.

– Italia har jo lange og stolte designtradisjoner når det gjelder mote, interiør og i bilbransjen, sier Garaventa som kom til Norge som grafisk designer for ti år siden. I dag jobber han som designer hos Aptum Reklamebyrå i Kristiansand.

I tillegg til design er komfort, kjøreegenskaper, plass, drivstofføkonomi og pris stikkord for nye Tipo – Fiat-gruppens viktigste lansering på lang tid.

– Bilen er god å kjøre. Jeg følte meg raskt hjemme bak rattet, sier Garaventa.

Han understreker at han ikke er spesielt opptatt av det biltekniske, pris er atskillig viktigere for ham.

Fiat Tipo

Prisgunstig
Og ingen tvil om at en med Fiat Tipo får man masse bil for pengene. Den kommer som sedan og stasjonsvogn med fire motorvarianter og tre utstyrnivåer å velge blant.

Den rimeligste stasjonsvognen er priset fra i underkant av 240 000 kroner, og har godt med utstyr som standard.

Vår prøvekjørte bil er en stasjonsvogn med en miljøvennlig 1,6 liters dieselmotor på 120 hestekrefter, automatgir og med det høyste utstyrsnivået, som blant annet inkluderer adaptiv cruiskontroll og ryggekamera. CO2-utslippet er på sparsomme 101 gram per kilometer, og dieselforbruket på 0,38 liter på mila. Prisen på prøvebilen er rundt 280 000 kroner

Tipo har krefter i massevis, det merkes godt oppover bakkene i Vågsbygd, og den takler ujevnheter i veibanen på behagelig vis. Også på motorveien mot Lillesand likte den røde italieneren seg godt, den automatiske girkassen gjorde også jobben sin.

Romslig
Garaventa konstaterer at det er god plass til to barneseter i baksetene, og at bagasjerommet er romslig. Her er gulv i to høyder, nedfellbare seter og lasterommet kan gjøres lengre og bredere etter behov.

God pris i kombinasjon med en svært funksjonell familiebil mener Morten Rode, daglig leder hos RSA Bil, vil gjøre Tipo-salget godt på Sørlandet.

– Fiat har ikke vært noen salgsvinner i Norge, men Fiat er jo nest størst i Europa. Det er ikke tilfeldig. Fiat produserer biler du kan stole på, og uten at de koster for mye, sier Rode.

Han minner også om at forrige gang Fiat lanserte Tipo, det var i 1988, ble den kåret til Årets bil i Europa i 1989. Den gang ble Tipo ble produsert fram til 1995.

Nå børstes det støv av Tipo-navnet, men utover navnet er dette en flunkende ny utgave.

– I Italia er jo Fiat folkebilen. Jeg husker godt Tipo fra den gangen, men jeg har vokst opp på landet og der var det Panda alle skulle ha. Den lille firehjulstrekkeren kom seg fram overalt, minnes Garaventa.

Han forstår ikke helt hvorfor Fiat-salget har vært så labert i Norge. Men han har tro på at Tipo vil selge på kombinasjon prisgunstig og romslig familiebil i lekkert design.

Fakta
Fiat Tipo stasjonsvogn
Motor: 1,6 l diesel/120hk
Pris: 280 000 kr (fra 238 000 kr)
Dreiemoment: 320 Nm
0-100 km/t: 10,3 sek
Forbruk: 0,38 l (blandet kjøring)
CO2: 101 g/km
Bagasjerom: 550 l
L/B/H: 457/179/151 cm

 

 

 

 

Kategorier

Fiat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: