Gå til innhold

– Ikke vent med elbil-kjøp

_Focus electric1
Audun Flateland i Agder elbilforening prøvekjører Fords nye versjon av elbilen Focus Electric.

– Vurderer du å kjøpe elbil, er det ingen grunn til å vente. Nå fins det biler som dekker de fleste behov.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Det sier Audun Flateland, leder i Agder elbilforening. Han reagerer på utspill i media i sommer om at det kan være lurt å vente med å kjøpe elbil. Argumentene går på at det kommer en rekke nye elbilmodeller de kommende to-tre årene, med større batterier og lengre rekkevidde.

Vi står ved Sørlandets største ladestasjon for elbiler, som nylig ble åpnet utenfor IKEA i Sørlandsparken. Flateland har nettopp prøvekjørt den nye utgaven av Fords første elbil, Focus Electric, sammen med Bil & motor.

– Jeg er helt uenig i at folk bør vente med å kjøpe elbil. Undersøkelser viser at elbileiere i gjennomsnitt kjører mellom 50 og 70 kilometer per dag. Dagens elbiler kan kjøre to eller tre ganger så langt mellom hver lading. De fleste får dekket sitt behov med dagens elbiler sier Flateland.

Det eneste unntaket er folk som er avhengig av tilhengerfeste og muligheter for sju seter. Foreløpig er Tesla X eneste elbil med hengerfeste, men Flateland tror at dette endrer seg. En norsk Renault Zoe-eier har nå fått godkjent ettermontert hengerfeste med 750 kilo hengervekt på sin bil.

Rekkekviddeangst er ifølge Flateland ingen grunn til å styre unna elbilen. Han peker på alle ladepunktene utenfor IKEA og legger til at nye ladestasjoner gjør det mulig å dra på langtur med dagens elbiler.

– Mellom Oslo og Kristiansand er det nå under 50 kilometer mellom hver ladestasjon. Vi har også god dekning på E39 og på rv. 9 til Hovden. Med hurtiglading på under halvtimen rekker man knapt en kopp kaffe før man er klar til å kjøre videre, sier Flateland.

Han mener dessuten at det er lønnsomt å handle elbil nå.

– Med dagens lave strømpriser sparer du mye penger hver eneste uke når du kjører elbil. Dessuten sparer du miljøet. I tillegg er det verd å tenke over at dagens fordeler med gratis passering i bomring og fri parkering ikke kommer til å vare evig, sier Flateland.

Audun Flateland, leder i Agder elbilforening, viser fram den foreløpig siste tilveksten i familien av moderne elbiler; Ford Focus Electric.

Prisgunstig kjøreglede

_Forcus Electric2
Nye Ford Focus Electric byr på masse kjøreglede.

Nye Ford Focus Electric er prisbomben som skal gi Ford et fortrinn i kampen om elbilkundene.

Den første utgaven som kom for fem år siden, slo ikke an. Rekkevidden var liten, og den trengte en liten evighet for å lades. Nye Focus Electric er noe helt annet. Rekkevidden har økt fra maksimalt 162 kilometer til opp mot 225 kilometer. I tillegg har den fått hurtiglading, som gjør at batteriet kan lades til 80 prosent på 30 minutter.

Den største overraskelsen er likevel prisen; nye Focus Electric begynner på 249.000 kroner, som gjør den til en av de rimeligste elbilene på markedet.

– Vi er glade for å ha fått en moderne elbil i modellutvalget vårt. Interessen for elbiler er meget stor, og vi har solgt alle de Focus Electric vi har fått tak i, sier salgskonsulent Kjetil Hagen hos Bay Auto i Sørlandsparken.

Lynrask i starten
Bil & motor inviterte lederen i Agder elbilforening, Audun Flateland, med på en prøvetur i den nye elektriske Ford Focus.

– Den har et lekkert og sportslig design, og vil nok appellere til mange kjøpere, sier Flateland.

Bilen skyter ut på motorveien og har ingen problemer med å komme opp i motorveifart.

– Oj, den er sprek. Hvor mange hestekrefter yter den? spør Flateland.

– 145, svarer jeg.

Focus Electric3
Batteripakken stjeler noe av bagasjerommet også på den nye utgaven av Focus Electric. Det rommer 237 liter

Mye utstyr
Både Flateland og Bil & motors utsendte finner seg godt til rette i nye Focus. Bilen kjennes presis og kjapp på styringen. Det er lite vind- og dekkstøy. En 8″ touchskjerm gir oversikt over lyd, navigasjon og innstillinger. Bilen har fått Fords nye sync3 system som gjør at du kan styre alt med stemmekommando. Sier du «Jeg er sulten», kommer det sporenstreks opp et utvalg av lokale restauranter.

Focus Electric leveres kun i Titanium X utstyrsutgave, noe som betyr at det meste er standard. Blant annet 17″ aluminiumsfelger, 2-sone automatisk klimaanlegg, Sony Navigasjon, cruise-kontroll, nøkkelfri start og innfellbare speil.

Etter en halvtime på landeveien er Flatelands dom er klar:

– Dette var en positiv opplevelse. Vi kan vel si ren kjøreglede!

Fakta
Ford Focus Electric

Pris: Fra 249 000 kroner
Motor: 145 hk/el
Batterikap: 33,5 KwT
Maks rekkevidde: 225 km (NEDC standard)
0–100 km/t: 11,3 sek
Toppfart: 135 km/t
Hurtiglading: 30 minutter (80 %)
Bagasjerom: 237 liter
l/b/h: 436/182/148 cm

Fakta elbil-markedet:

  • Hver tredje nordmenn over 18 vil at deres neste bil blir en elbil, ifølge en spørreundersøkelse utført av TNS Gallup
  • Personer 30 og 44 år er mest positive til å kjøpe elbil. Innbyggere i byene er noe mer positive enn de som bor på landet.
  • Bilprodusentene har planer om å selge seks millioner elbiler årlig fra 2025, og åtte millioner i året fra 2030, ifølge analysebyrået Bloomberg.
  • Hvis anslaget treffer, kan det bli solgt rundt 120 millioner elbiler globalt mellom 2025 og 2040.
  • Det ruller nå 110 000 elbiler på norske veier. Stortinget har vedtatt at det ikke skal selges nye fossildrevne personbiler i Norge etter 2025.

 

 

Kategorier

Ford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: