Gå til innhold

På langtur i Opels nye super-elbil

 

Opel Ampera-e
– Ingen problem å dra på biltur til Sverige i en Opel Ampera-e elbil, konstaterer familien Rott, (f.v.) Ella (9), Fredrik (12) og pappa Øystein.

Tobarnsfamilien Rott på Flekkerøy solgte BMW–en, og satset på Opels nye super-elbil Ampera-e som familiebil nummer én.

Generalprøven fant sted i sommer da familien drog på bilferie til Sverige: To voksne og to barn på langtur, fire bager og like mange ryggsekker i bagasjerommet. En liten ladestopp ved Norwegian Outlet i Vestby var alt som trengtes før familien var trygt fremme i Skara i Sverige – en tur på nærmere 700 kilometer.

– Vi var fryktelig spente på om elbilen ville fungere som hovedbil. Men den har innfridd, og vel så det. Turen til Sverige gikk uten problemer, og vi har senere hatt flere utflukter til Vestlandet. Ampera-e tar oss til Stavanger, Bergen og Oslo uten ladestopp, sier Øystein Rott.

Som nummer to bil har familien kjøpt en snerten Volkswagen e-up. Den bruker kona til og fra jobb, og til turer i nærområdet. Dermed er familien Rott blitt helelektrisk.

– Vi kjører forbi alle bensinstasjonene, sparer penger og miljøet, sier han.

Opel Ampera-e

Trivsel bak rattet og i baksetet
Det er ettermiddag og tid for å dra på trening for Fredrik (12) og Ella (9). Pappa Øystein er sjåfør, og turen går med familiens Opel Ampera-e, elbilen som kom på markedet i vår og som revolusjonerte elbilmarkedet. Det er den første elbilen i sin klasse som kan kjøre over 40 mil mellom hver lading. Kun de rådyre Tesla-ene kan varte opp med noe tilsvarende.

Øystein studerer på UiA Grimstad, og har allerede i dag kjørt 15 mil med elbilen. Men det er strøm nok til å kjøre barna på trening, og til en ny tur retur Grimstad i morgen før bilen må lades.

Barna plugger nettbrett og telefon i USB-utgangene i baksetet, og er opptatt med sitt.

– Jeg syns bilen er kul. Det er god plass her, og vi kan få oppvarmede bakseter. Vi spiller musikk, spiller og ser på Netflix når vi er på biltur, sier Fredrik.

Ella synes ikke det gjør noe at elbilen må ha noen stopp innimellom for å lades når de er på langtur.

– Det er greit med noen kjørepauser når vi skal sitte lenge i bilen, sier hun.

Opel Ampera-e

Enkelt regnestykke

Øystein trives bak rattet i Ampera-e. Med 204 hestekrefter er bilen som en liten rakett. Trykker du inn sport-knappen, akselererer den som en kortdistanseløper.

– Jeg holdt greit følge med en Porsche 911 da vi svingte ut side om side på motor–veien ved Grimstad nylig. Jeg hang på i starten, og tror sjåføren i Porschen ble litt overrasket, sier Øystein.

Aller mest fornøyd er Øystein og kona med kjøreøkonomien. Som ingeniørstudent på UiA i Grimstad pendler Øystein nesten   20 000 kilometer årlig med bilen. I stedet for å fylle bensin til 15-16 kroner literen, fyller han strøm til rundt 1 krone per kilowattime. I tillegg passerer han gratis i bommene.

– Jeg sparer 20 000 kr årlig i bompasseringer. I tillegg sparer jeg rundt 15 000 kroner i drivstoffutgifter – bilen bruker rundt to kroner i strøm per kjørte mil. Dette regnestykket gjorde det vesentlig enklere å velge elbil når det var tid for bilbytte, sier Øystein Rott.

Tekst: Eirik Vigsnes  Foto: Kjell Inge Søreide

FAKTA
OPEL AMPERA-E

Pris: 340 000 kroner
Motor: Elmotor, 204 hk/360 Nm
Batteri: Li-Ion. 60 kWh
0-100: 7,3 sek
Toppfart: 150 km/t
Gj. snittsforbruk: 1,36 kWh/min
Rekkevidde: 500 km (NEDC).
380 km (WLTP)
l/b/h: 417/176/159 cm
Bagasjerom: 381/1274 liter
Vekt: 1616 kilo

Elbil med futt og utholdenhet

Folk står nærmest i kø for å sikre seg en Opel Ampera-e. Det er lett å forstå.

Elbilen er nemlig utrolig artig å kjøre: Rask som en sportsbil og full av kjøreglede.

Den viktigste forklaringen er likevel at Ampera-e er den første elbilen med skikkelig rekkevidde til en hyggelig pris, det vil si fra 314.000 kroner. Realistisk rekkevidde nærmer seg 40 mil i fint høstvær. Med et batteri på 60 kWh, har bilen nesten dobbelt så mye strøm på «tanken» som konkurrentene i sin klasse, f.eks VW Golf og Nissan Leaf. Det er kun Tesla som matcher rekkevidden – til en pris på over det dobbelte.

Bil & motors prøvetur gikk med en velutstyrt utgave til 340 000 kroner. Bilen hadde alle de viktige sikkerhetssystemene, som frontkollisjonbrems, filskift- og blindsonevarsling og fotgjengeroppdagelse.

En 10,2″ berøringsskjerm gir oversikt over alle bilens funksjoner – inkludert  kontinuerlig overvåkning av strømforbruk.

Det gjør det nemlig ekstra artig å kjøre så økonomisk som mulig, og følge forbruket på skjermen. Vi presset bilen ned mot et forbruk på 1,2 kWt per 100 km. Da var klimaanlegg skrudd av og foten lå fjærlett på gasspedalen. All bremsing skjedde med en hendel på rattstammen og all bremseenergi går dermed inn i batteriet. Med et slikt kjøremønster skal det være mulig å kjøre bilen 48 mil før lading.

Selv om Ampera-e s ytre mål er litt mindre en VW Golf og Nissan Leaf, er den innvendige plassen minst like god. Dessuten har den litt større bagasjeplass enn konkurrentene med et lastevolum på 381 liter. Batteriene ligger i gulvet, og er en del av bilens bærende struktur, mens elmotoren er så kompakt at en stor del av bilens lengde kan utnyttes til innvendig plass. Legger du ned baksetene, får du et stort lasterom med flatt gulv.

Interiøret holder grei kvalitet, og sittekomforten er det ikke noe å utsette på. Man sitter høyt og har god utsikt.

Med 204 hestekrefter er dette en svært rask kompaktbil. Null til 100 er oppgitt til 7,3 sekunder, noe som er veldig mye kjappere enn bilene det er naturlig å sammenligne med. Forbikjøring er intet problem med denne bilen. Fartsbøter, derimot…

 

 

Kategorier

Opel

Stikkord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: