Gå til innhold

Bestselgeren er blitt enda tøffere

Ny Mazda CX-5 lansert juli 2017
Mazda CX-5 er som skapt for norske forhold; Den tar seg fram overalt, og byr på god kjørekomfort på langturer.

Denne japaneren har sjarmert sørlendingene i mange år. Nå har Mazda CX-5 fått en skikkelig oppgradering, og blitt enda tøffere.

Forandringene på Mazdas storselger i 2018-utgave er store: SUV-en er blitt litt lavere, lengre og bredere. Designet er modernisert, og bilen har fått et mer sportslig preg. Seter og interiør er oppgradert for å gi bedre kjørekomfort. Mazda lover dessuten at bilen har fått skarpere kjøreegenskaper, takket være bedre demping og et stivere karosseri med mer høyfast stål.

– Bilen har fått en skikkelig oppgradering, og vi gleder oss til å høre hva kundene har å si etter å ha prøvekjørt den, sier Henrik Hægeland, selger hos Røinås Bilforretning.

Den japanske SUV-en har hatt et godt grep om både sørlendinger og nordmenn flest siden den ble lansert første gang i 2012. Den ble Norges mest solgte SUV de to påfølgende årene. Totalt er det registrert nesten 16.000 CX-5 på norske skilter.

Ny Mazda CX-5 lansert juli 2017
– Bakluka burde gått høyere opp, sa min medsjåfør. Det viste seg å være en innstillingssak.

Ny Mazda CX-5 kommer med diesel- og bensinmotorer fra 150 til 175 hestekrefter. Du kan velge enten forhjulstrekk eller firehjulstrekk – ni av ti kjøpere bilen velger 4×4. Rimeligste utgave med forhjulstrekk koster 367 000 kroner, mens du må ut med minst 423 000 kroner for en firehjulstrekker.

Vi sjekket ut topputgaven på en prøvetur; En kullsvart firehjulstrekker med hvite skinnseter og en råsterk 175 hk dieselmotor. Førsteinntrykket er positivt. Interiøret er stilfullt, med synlige sømmer i skinnseter og polstring. Instrumentene er ryddige og oversiktlige.

Medsjåføren og jeg satte kurs for indre Agder. Vi tok en avstikker på en skogsbilvei for å sjekke fremkommeligheten. Med 20 centimeter bakkeklaring tok bilen seg greit fram på et underlag som knapt kan kalles vei.

Ny Mazda CX-5 lansert juli 2017
Med 20 centimeters bakkeklaring og firehjulstrekk skal det mye til å stoppe CX-5.

Ute på asfaltert riksvei var det tid for å teste bilens egenskaper som langturbil. Med adaptiv cruisekontroll og head-up display som gir fører nødvendig info rett opp i frontruta, ble kjøringen en avslappet affære.

– Jeg liker spesielt navigeringsghjulet i midtkonsollet. Med det kan du enkelt betjene radio, navigasjon og telefon med høyrehånden uten å strekke deg etter skjermen, kommenterte min medsjåfør.

Her er de viktigste endringene på CX-5: Mer dynamiske proporsjoner og en tøffere front. Bedre kjøreegenskaper, takket være et mer avstivet karosseri. Nye adaptive LED-lykter med 12 soner (tidligere 4) som hindrer blending av møtende bilister. Bedre seter med 10-veis elektrisk justering. Og ikke minst; bedre støyisolering.

Det er ingen grunn til at ikke CX-5 forsetter å trone på salgstoppen over mellomstore SUV-er. Den eneste utfordringen er at bilen mangler ladekabel og stikkontakt. De siste par årene har hybrid-SUV-er som Outlander og RAV4 tatt over ledelsen. Men hybrid er ikke løsningen for alle bilister. Kjører du hovedsakelig lange strekninger, blir hybrideffekten så liten at du like godt kan vurdere en forbruksgjerrig bensin- eller dieselbil. 

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Fakta
Mazda CX-5
MOTOR: 2,2 l diesel/175 hk
PRIS: 511 000 kroner
DREIEMOMENT: 420 NM
0-100 KM/T: 9,5 sek
FORBRUK: 0,58 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 152 g/km
BAGASJEROM: 506 l/919 l
L/B/H: 450/159/168 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Mazda

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: