Gå til innhold

Tar kjøreopplevelse til nye høyder

Nye volvo XC60 lansert sommeren 2017
Volvos nye XC60 er så lik storebror XC90 som det går an. Med den gode plassen i kupé og bagasjerom er det vanskelig å skjønne at noen har behov for en større bil – med mindre man trenger sju seter som storebror har.

Volvos nye XC60 forener komfort og kjøreegenskaper på en måte som bør imponere de fleste.

 Åtte år etter lanseringen er oppfølgeren til Volvos mest populære SUV her. Vår prøvetur gikk med toppmodellen av XC60 med det kompliserte tilnavnet T8 twin engine AWD. På godt norsk betyr det en firehjulsdrevet bil som både har en 2 liter bensinmotor og en elektromotor som drives av et ladbart batteri. Bilen kan dermed gå både på ren eldrift, på bensin eller begge deler samtidig. Med et batteri som er blitt forsterket på den nye modellen går XC60 hybrid over 40 kilometer på ren el i virkeligheten, ikke bare i teorien.

Med XC60 hybrid får du en haug hestekrefter til rabatterte poriser. Det lave drivstofforbruket og det lave utslippet gjør at engangsavgiften er kun 38 000 kroner – for totalt 407 hestekrefter. XC60 med en dieselmotor på 234 hestekrefter har 224 000 kroner i engangsavgift, og blir dermed like dyr som toppmodellen.

– Toppmodellen med hybridmotor kommer så godt ut prismessig at de aller fleste kjøperne går for den, sier Ronnie Svellingen, salgskonsulent hos Frydenbø Bilsenter i Sørlandsparken.

Nye volvo XC60 lansert sommeren 2017
En 9”skjerm på høykant dominerer på instrumentpanelet. Herfra styres de aller fleste funksjoner.

Mye sikkerhet
Alt er nytt i den populære SUV-en: motorer, designet, interiøret. Bilen har det aller siste innen sikkerhetssystemer. Den sikrer deg på alle bauger og kanter med sensorer som fanger opp trafikken rundt og sørger for at bilen stopper for eller unnviker hindringer dersom sjåføren ikke griper inn.

Med fulladet batteri og alle hestekreftene fullt disponible satte vi kursen mot Lillesand. Vi aktiverte adaptiv cruisekontroll og satt farten til 100 km/t.  Vi satte oss godt til rette i de svært behagelige setene som Volvo er så kjent for, og skrudde styrken opp på bilens Bowers&Wilkins lydanlegg. Vår perlehvite XC 60 slukte milene så fort at vi glemte å ta av fra motorveien utenfor Lillesand. Dermed måtte vi helt til Grimstad for å snu.

På tilbaketuren testet vi ut pilot-assist, et system som gjør at bilen praktisk talt er selvkjørende. Ved hjelp av kamerateknologi leser bilen veibanen og styrer seg selv. Dette er et system som forholder seg til veimerkingen og veikantene. Slipper du styringen helt, får du likevel beskjed om å få labbene dine tilbake på rattet.

Innfrir på alle punkter
Det er lett å forelske seg i Volvos nye kraftplugg av. Bensinmotoren og elmotoren går så lydløst og samarbeider så sømløst at det er en fryd. Motorstøy og hjulstøy er nærmest ikke-eksisterende. Du kan stille bilen inn i fem ulike kjøremodi; 1. Awd som gir permanent firehjulsdrift med bensinmotor på forhjulene og elmotor på bakakslingen. 2. Ren eldrift. 3. Hybrid. 4. Power, som gjør bilen stivere og raskere. 5. Off road–modus hever bilen flere centimeter, samtidig som firehjulstrekk koples inn for optimal fremkommelighet.

Mye for pengene
Rimeligste Volvo XC60 koster fra rundt 650 000 kroner. Da får du en utgave med firehjulstrekk og 190 hestekrefters dieselmotor. Legger du på rundt 60 000 kroner, får du topputgaven; T8 med hybrid drivlinje. Ikke så underlig at nordmenn flest går for sistnevnte.

Vår prøvebil hadde en prislapp på 907 000 kroner. Den var fylt opp med alt tenkelig ekstrautstyr, inkludert et lydanlegg til 29 000 kroner, sportslig R design og luftstyrt fjæring. Men du trenger ikke å gå berserk i listen over ekstrautstyr. Velger du en av de mange utstyrspakkene som tilbys, får du mye utstyr for en grei samlepris.

Uansett; XC60 er ikke en billig bil. Men du verden så mye du får for pengene.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Nye volvo XC60 lansert sommeren 2017
God plass til fire voksne kofferter i bagasjerommet. Nye CX60 har vokst 5,6 cm i lengden og hele 10 cm i bredden.

FAKTA
VOLVO XC60 T8 TWIN ENGINE AWD

MOTOR: 2,0 l/turbo bensin/65kw el/407 hk
PRIS: Fra 703 000 kroner
DREIEMOMENT: 640 Nm
0–100 KM/T: 5,3 sek
TOPPHASTIGHET: 230 km/t
FORBRUK: 0,21 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 49 g/km
BAGASJEROM: 505 l
L/B/H: 469/190/166 cm

Sikkerhet i
i høysetet

XC60 er stappfull av elektronikk som skal hindre kollisjoner.

City Safety Steer Assist er et eksempel på det. Dersom det oppstår en hindring i veien, og sjåføren ikke rekker å bremse for å unngå kollisjon, vil systemet automatisk svinge unna hindringen fremfor å kollidere.

Pilot Assist (ekstrautstyr) er forbedret. Den støtter seg på både veimerking og veikantene, og gjør at bilen holder seg midt i egen kjørebane.

Oncoming Lane Mitigation blir standardutstyr på XC60. Det innebærer at bilen tar over styringen dersom du skulle havne over midtstripa og bilen registrerer et møtende kjøretøy.

Intellisafe Surround er et system som holder øye med trafikk på alle sider av bilen, i blindsonen på sidene og bak. Dersom en bil er i ferd med å svinge inn i din kjørebane uten at du merker det, vil Volvoen gjøre en unnamanøver. Dersom en bil skulle komme bakfra i stor hastighet varsler XC60 ved å blinke med nødlysene bak, samtidig som setebeltene strammes i tilfelle kollisjon.

Dette er bare noen av flere viktige sikkerhetsteknologier på nykommeren. Det er åpenbart at Volvo mener alvor med sin visjon om null drepte i en Volvo innen 2020.

 

Kategorier

Volvo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: