Gå til innhold

Storfamiliens beste venn

Ny Peugeot 5008 SUV
Snakk om forvandling: Den litt kjedelige flerbruksbilen Peugeot 5008 er blitt en barsk SUV. 

Denne nye sjuseteren fra Peugeot er et røverkjøp for familier som jakter på bil med god komfort og masse plass.

Du skal lete lenge etter en sjuseters til under 400 000 kroner. Men Peugeots nye SUV, 5008, kan faktisk fås til den prisen. Det er en bil som byr på mer enn mange seter: Den har også massevis av kjørekomfort og et design mange vil oppleve som sporty og tiltrekkende.

Bilen har lite eller ingenting til felles med den forrige versjon av 5008, som var en traust og litt kjedelig flerbruksbil. Nykommeren er en høyreist SUV med kraftfulle linjer og tøft utseende. Den har mange likhetstrekk med lillebror, 3008, som ble lansert tidligere i år, og er blitt en salgssuksess. Blant annet er motorutvalget identisk: Den fås med bensinmotor med 130 eller 165 hk og dieselmotor med henholdsvis 120, 150 og 180 hk.

Med sine 4,65 meter er 5008 20 centimeter lenger enn lillebroren. Bakkeklaringen er 23 centimeter, noe som betyr at både fører og passasjerer sitter høyt og har god utsikt. Bagasjerommet rommer 952 liter som femseter. Med alle sju setene i bruk forsvinner mye av lasteplassen, men noen bager får du likevel med deg.

Ny Peugeot 5008 lansert høsten 2017
To ekstra seter er standard i 5008. De ligger nedfelt i bagasjeroms-gulvet og heves med enkle grep.

Herlig komfort
Det er den gode plassen og sittekomforten som gjør mest inntrykk på Bil & motors medarbeider. Prøvebilen er en godt utstyrt 5008 med 165 hk bensinmotor til 435 000 kroner. Her er det ikke bare de to i forsetene som sitter komfortabelt. Baksetet er tredelt med tre stoler som hver for seg kan justeres i ryggvinkelen. Her er et hav av plass, enten man er liten eller stor. To barn vil sitte helt greit i tredje seterad.

Kjøreegenskapene er det ingenting å utsette på. Bensinmotoren på 1,6 liter er meget kjapp, og gir drakraft helt fra starten, takket være turboen. Størrelsen til tross, er 5008 lettkjørt og kvikk. Støy er det lite av. Det digitale instrumentpanelet med tilhørende 12″ interaktiv skjerm er enkelt å forstå og betjene. Jeg likte spesielt godt valgmulighetene i instrumentpanelet; med enkle tastetrykk kan man velge mellom ulike oppsett, bl.a. klassiske instrumenter, digital visning eller navigasjon.

Nye Peugeot 5008
5008 skilter med høy bakkeklaring på 23 cm og et stort bagasjerom på 952 liter. 

Mye bil for pengene
Peugeot 5008 må være en tilnærmet perfekt familiebil for alle som trenger sju seter, men som ikke vil bruke en formue på bil. Foreløpig leveres ikke bilen med firehjulstrekk. Men den høye bakkeklaringen og ulike kjøreinnstillinger gjør at bilen vil ta seg greit fram på de fleste underlag.

Det er ikke mange bilmerker som tilbyr sju seter i en bil i prisklasse og størrelse som Peugeot 5008. En sterk konkurrent er Skoda Kodiaq, en SUV som ble lansert tidligere i år. Den ligger imidlertid litt høyere i pris enn 5008, blant annet fordi varianten med sju seter har et pristillegg, mens det er standard utrustning i 5008. Noe dyrere er også Nissan X-Trail med sju seter.

Med 3008 og storebror 5008 i butikken er det blitt artigere å være Peugeot-forhandler.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

FAKTA
PEUGEOT 5008 SUV
Pris: 435 000 kroner
Motor: 1,6 l/bensin/165 hk
Dreiemoment: 240 Nm
0-100 km/t: 10,7 sek
Toppfart: 206 km/t
Forbruk: 0,58 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 133 g/km
Bagasjerom: 952 liter
Vekt: 1365 kg
l/b/h: 464/159/164 cm

 

 

Kategorier

Peugeot

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: