Gå til innhold

Har grepet på de yngste

Toyota Yaris Hybrid
Med en prislapp på 218 000 kroner fenger Toyota Yaris hybrid unge kjøpergrupper. En elmotor i kombinasjon med en 1,5 liters bensinmotor gjør drivstoffregningen lav.

Ingen bil er mer populær hos de yngste Toyota-kundene enn småbilen Yaris. Nå er en ny versjon på veien.

Hva er det ved denne Yaris som fenger de unge?

Vi svinger innom UiA for å sjekke responsen. Foran hovedinngangen fanger den oppmerksomheten til en og annen student som haster forbi til neste forelesning. Innimellom er det mulig å hale ut et par reaksjoner.

– Det var en artig liten bil, kommer det fra en.

– Smart design. Den kunne jeg godt ha hatt, sier en annen.

Ny Toyota Yaris 2017
Med hybrid og automatgir er Yaris en fornøyelse å kjøre.

Det er åpenbart noe ved Yarisen som fenger den yngste kjøpergruppen. Bilen var et friskt pust fra Toyota da den ble lansert første gang i 1999. Med nye linjer og ditto farger aktet japanerne å korrigere folks inntrykk av at Toyotaer var pålitelige, men litt kjedelige biler. Tredje generasjon Yaris, som nylig ble lansert, lokker med nye, utslippsgjerrige motorer, mer utstyr og flere dekordetaljer.

Halvor Aamot, salgssjef hos Toyota Sør i Sørlandsparken, sier Yaris er et av Toyotas ungdomsalibier.

– Yaris har stadig vekk den yngste kjøpegruppen blant alle våre modeller. Svært mange førstegangskjøpere av bil velger denne. Men den appellerer også til eldre som trenger en liten og lettkjørt bil, sier Aamot til Bil & motor.

Kan kjøre elektrisk
Forklaringene kan være mange. Prisen, som starter på rett over 200 000 kroner, kan være én. Kjøreøkonomi og miljøvennlighet kan være en annen. Takket være en effektiv hybridmotor som sørger for at ingen energi går til spille, har nye Yaris et drivstofforbruk og utslippsnivå som appellerer til miljøbevisste mennesker. Energi fra bremsing kjøres inn i bilens batteripakke ,og gir kraft til bilens elektromotor. Ifølge Toyota skjer opp mot 50 prosent av kjøringen på ren el, avhengig av kjøremønster. CO2-utslippet per mil havner dermed godt under 100 grams streken.

Når det er bra med strøm på batteriet, kjører Yaris på ren el. Bensinmotoren kopler inn når farten økes eller batteriet begynner å gå tomt. Når det er behov for mer energi er det en gjerrig 1,5 liters bensinmotor som trår til. Gjennomsnittlig drivstofforbruk ligger på rundt 0,35 liter per mil.

Yaris kan også fås med bare bensinmotor, men det er hybriden som står for storparten av salget. Hybridutgaven kommer med automatkasse, som gir avslappet og komfortabel kjøring. Vår prøvetur gikk med hybridmotoren, som med sine 100 hk gjorde bilen kjapp og morsom å kjøre.

Toyota Yaris Hybrid
Plass til bagasje for to-tre personer, men ikke for storfamilien.

Mer sikkerhet
Sikkerhet er også viktig for dagens bilkjøpere. Nye Yaris har fått en mer robust sikkerhetspakke som blant annet inkluderer bremseassistent (stopper for plutselig hindring) skiltgjenkjenning, filskiftholder, automatisk blending av lys.

Du har fire utstyrsversjoner å velge mellom. En av disse er de såkalte Bi-Tone modellene; tofargede versjoner som er å få i enten blå, rød eller grå – alle med sort tak pluss andre detaljer i sort. Innvendig har deler av dashbordet samme farge som eksteriøret,  henholdsvis rødt, blått eller grått.

Det småfrekke, todelte fargevalget gjør utseendet mer spennende. Det gjør også at designen ser nyere og mer fristende ut. Ingen tvil: Nye Yaris flørter med de unge.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide

FAKTA
TOYOTA YARIS HYBRID

Motor: 1,5 l/bensin/elmotor/100 hk
Pris: Fra 218 000 kroner
Forbruk: 0,35 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 75 g/km
Bagasjerom: 286 liter
l/b/h: 395/169/151 cm
Vekt: 980 kg

 

Kategorier

Toyota

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: