Gå til innhold

Fashion, make-up og bil

Ford Fiesta
Nye Ford Fiesta er blitt en enda frekkere småbil. 

Hva har Ford Fiesta å gjøre med fashion, mote og interiør? Ikke så rent lite, ifølge bloggeren Dr.Drive.no.

 – Denne bilen kler meg godt. Se på de sømmene og det skinnkledde dashbordet!

-Vi flyr lavt over den nordspanske høysletten sør for Valladolid i Fords splitter nye utgave av småbilen Fiesta. En litt jålete Vignale-utgave med sprek motor, felger i polert aluminium, logo i dørsvillene og påkostet interiør. Bak rattet sitter Gro Flaaten, stylist, kjent blogger og interiørdesigner. Og superbilinteressert kvinne.

Ford Motor Norge har gått nye veier for å nå kvinnelige lesere med bilnyheter. I stedet for kun å invitere middelaldrende mannlige biljournalister med spisskompetanse på drivvverk, chassis og transmisjon, har de bedt et knippe kvinnelige motebloggere med på nybillansering i Spania.

– Vi tror nye Fiesta er en bil som vil appellere spesielt til kvinner. Den har et unikt design og er lettkjørt, sportslig og morsom. Vi tror at kvinnelige bloggere vil fokusere på litt andre ting ved bilen enn biljournalistene, sier Anne Sønsteby, markedssjef hos Ford Motor Norge.

Ford Fiesta
– Stilig fargevalg og materialer, sier Gro Flaaten, stylist, kjent blogger og interiørdesigner.

 Bil og klosterliv
Gro Flaaten tråkker inn gasspedalen og kjenner motoren sparke fra. Hun elsker alt som har å gjøre med bil og stil. Hun skriver interiørbloggen DrHouse.no men gikk litt lei av å skrive bare om møbler og interiør. Dermed startet hun bilbloggen DrDrive.no. Her skriver hun om bil fra sin egen  synsvinkel – rettet mot kvinner.

– Biler skal ikke bare være gode å kjøre. De skal se fine ut, og ha en praktisk og smakfull innredning. Slike ting er viktige for kvinnelige bilkjøpere, sier Flaaten.

Solen steker det gulbrune spanske landskapet, lufta dirrer over asfalten og bilens temperaturmåler registrerer 35 plussgrader. Men vi sitter kjølig og godt og nyter den nye Fiestaens finpolerte kjøreegenskaper. Snart er dagens kjøretur over. Det nærmer seg tid for å gå i kloster.

Ford Fiesta3
Tid for champagne, fingermat og bilprat utenfor klosterveggen i Spania.

Champagne og kanapé
Utenfor Cisterianerklosteret Castille Valbuena fra det 12. århundret venter arrangørene med kjølig champagne og herlige tapas. Munkene er borte, nå er det bare spa, luksus og velvære. Bloggerne samler seg til en bilprat utenfor de massive klosterveggene. Bloggeren MagLaLou sukker; Can I please have a car with the colour of champagne!

Ford-ingeniørene inviterer til faglig samling og viser nye Fiestas fargepalett; fra race red, via Milano Grigio til Moondust silver – men ikke champagne, dessverre. Men de forteller at bilen kan skreddersys med fargekombinasjoner på tak, dørspeil og interiør.

– Du kan gjøre din nye Fiesta nesten like unik som deg selv, sier Ford-ingeniøren, mens bloggerne nikker og noterer.

Det er nye, spennende takter i biljournalistikken

Tekst & Foto: Kjell Inge Søreide.

Dette er nye Fiesta

Nye Fiesta er en fest å kjøre; kjapp, sportslig og morsom.

Prislappen legger ingen demper på stemningen. Rimeligste utgave får du for under 200 000 kroner – den har 1,0 liter tresylindret bensinmotor med 85 hestekrefter og minste utstyrspakke.

Men du får flere hestekrefter for noen få tusenlapper ekstra. En variant med 100 hestekrefter koster fra 212 000 kroner. Fra 100 hk til 125 hk er prishoppet 6000 kroner. Ønsker du 140 hk, er prispåslaget 15 000 kroner. De ekstra hestekreftene kler bilen godt.

Nye Ford Fiesta bygges på en helt ny plattform, og bilen har vokst sju centimeter i lengderetningen. Den har blitt 1,3 centimeter bredere, og benplassen bak har økt med 1,6 centimeter. Designet bygger tydelig på den utgående Fiesta, som i flere år har vært Europas mest solgte småbil, men 2017-  utgaven er mer moderne.

I første omgang kommer nye Fiesta i Trend- og Titanium-utgave. I løpet av høsten kommer den sporty ST-Line-versjonen, og den luksuriøse Vignale-varianten. Neste år kommer to nye utgaver; crossover-modellen Fiesta Active og den lynraske sportsbilen Fiesta ST med hele 200 hestekrefter.

Utstyrspakkene
Velger du Titanium utstyrsnivå eller ST-line, starter prisen på 212 000 kroner. Titanium inkluderer blant annet Fords SYNC 3 infotainmentsystem med 6,5 tommers berøringsskjerm, automatiske fjernlys, trafikkskiltgjenkjenning, cruisekontroll og LED kjørelys.

Fiesta ST-Line kommer med et sportslig stylet eksteriør, tøffe 17-tommers aluminiumsfelger, sportsseter, aluminiumspedaler og et sportslig utformet ratt. Kjøreopplevelsen blir også mer sportslig med sportsfjæringer.

Den luksuriøse Fiesta Vignale kommer blant annet med 17-tommers aluminiumsfelger, eksklusive eksteriørdetaljer, delskinnseter, nøkkelfritt system og 8-tommers berøringsskjerm. Da starter prisen på 242 000 kroner.

Legger du til enda noen tusenlapper får du med deg et nytt, rålekkert Harman&Kardon lydanlegg med 10 høyttalere og en effekt på 675 watt.

 

 

 

Kategorier

Ford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: