Gå til innhold

Sportslig røverkjøp

Ny Opel Insignia sports tourer
Opel Insignia Sports Tourer har et sportslig design og matchende kjøreegenskaper. Prisen er det få eller ingen som matcher.

 

Nye Insignia Sports Tourer er ikke bare en sportslig familiebil; den er et skikkelig røverkjøp.

355 000 kroner for en ny Opel Insignia stasjonsvogn, fullspekket med utstyr og en 165 hestekrefters bensinmotor?

– Ikke mulig, tenker du kanskje. Men det stemmer faktisk.

Opel trer fram i lyset med en helt ny og svært prisgunstig versjon av sin største modell, Insignia. I sommer ble den lansert både som en kombikupé og som klassisk stasjonsvogn. Den store bilen er blitt enda større uten at prisen har økt; stasjonsvognutgaven måler nesten fem meter i lengden. Nykommerne leveres kun i en utstyrsversjon; full pakke.

Startprisen på 355 000 kroner for stasjonsvognen og 344 000 kroner for kombikupeen er den største overraskelsen. Det er en pris få eller ingen konkurrenter kan matche.

Ny Opel Insignia sports tourer
Et ryddig og oversiktlig instrumentpanel med interaktiv infoskjerm.

Tom Gøytil, salgskonsulent hos Motor Forum i Sørlandsparken, mener kombinasjonen av størrelse, utstyrsnivå og pris gjør bilen unik.

– Her får man utrolig mye bil for pengene. Dessverre har Opel gått under radaren til mange bilkjøpere de siste årene, men nå har merket kommet tilbake på arenaen med nye, spenstige modeller med moderne, drivstoffgjerrige motorer og svært konkurransedyktige priser. Opel fortjener kundenes oppmerksomhet, sier Gøytil.

Sports Toureren fikk Bil & motors oppmerksomhet en hel ettermiddag. Vi prøvekjørte en utgave med automatgir og spesialsete med luftkjøling og massasje som sendte prisen opp i 405 000 kroner. Ikke avskrekkende, det heller.

Ny Opel Insignia sports tourer
Fire voksne kofferter gikk greit inn i bilen, og enda var det mye plass igjen.

Det første som slår oss er hvor stor Insigniaen er blitt. Akselavstanden er økt med ni centimeter i forhold til forgjengeren, og stasjonsvogna er to fattige centimeter fra å være fem meter lang. Den er flere centimeter lenger enn konkurrenten Skoda Superb. Lengden sørger for suveren plass for tre passasjerer i baksetet, uansett hvor langbeinte de måtte være. Bagasjerommet sluker glatt både fire og fem kofferter.

Vi lar oss også imponere overalt utstyret som er standard. Du får blant annet Bose lydanlegg, navigasjon, head up-display, induksjonslading av mobiltelefoner, LEDmatrix lyssystem, oppvarmet ratt, varme i baksetene, 8-veis setejustering og 4-veis elektrisk justerbart førersete.

Prøvebilen var utstyrt med en 165 hester turbo bensinmotor på 1,5 liter. Den gjorde bilen passelig sportslig. Nok av krefter til forbikjøringer og uanstrengt kjøring på motorveien. Her testet vi bilens adaptive cruisekontroll og sikkerhetssystemene som gjør at den holder seg i veibanen. Alt fungerte som det skulle, og gjorde turen til en fornøyelse.

Den eneste ulempen med nye Insignia må være mangelen på firehjulstrekk-utgaver. Nordmenn elsker 4X4, men Insigniaen tilbyr kun det på sine dyreste modeller. Det betyr rundt 600 000 kroner for en Sports Tourer med 4X4. Da får du med en råsterk 260 hestekrefters dieselmotor og åttetrinns automatkasse.

En country Tourer-variant med 4X4, økt bakkeklaring og forsterkede detaljer rundt hjulbuer og understell er ventet til høsten.

At Insigniaen foreløpig ikke kommer med ledning og stikkontakt er også et lite minus. Ladbare hybrider er sterkt subsidiert av staten, og i skuddet blant bilkundene. Men Insigniaen kompenserer med lave priser og utslippsgjerrige og effektive motorer. Motorprogrammet inneholder bensin- og dieselmotorer fra 165 til 260 hestekrefter.

Vi parkerte Opel Insignia Sports Tourer med et smil om munnen. Denne bør prøvekjøres, folkens!

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

FAKTA:
OPEL INSIGNIA SPORTS TOURER

MOTOR: 1,5 l turbo bensin/165 hk
PRIS: 405 000 kroner
DREIEMOMENT: 250 Nm
0-100 KM/T: 9,6 sek
TOPPHASTIGHET: 214 km
FORBRUK: 0,62 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 141 g/km
BAGASJEROM: 560/1665 l
L/B/H: 498/161/150 cm

 

 

 

Kategorier

Opel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: