Gå til innhold

Volvos spennende førpremiere

_DSC6917-kopi
Lekker nykommer fra Volvo på Kristiansand-besøk nylig. 

Volvo-entusiast Odd Raustøl (79) fra Songdalen fant seg godt til rette i Volvos nye SUV, XC40.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

– Er den ikke stilig? spør Odd Raustøl –som ikke har hatt andre biler enn Volvosiden han fikk lappen på 1950-tallet. Raustøl ville ikke å glipp av det celebre Volvo-treffet i Travparken nylig.

Arrangementets midtpunkt var Volvos nye kompakte SUV, XC40. Bilen lanseres ikke før på nyåret, men sørlendingene fikk en smugtitt på en av de første utgavene om har rullet ut av samlebåndet i Gent i Belgia. XC40 er en helt ny Volvo-modellsom skal kapre kunder i et økende marked for kompakte og høyreiste SUV-er. XC40 kommer i butikkene i mars neste år i to utgaver: En bensinversjon med 247 hk og en D4-dieselversjon med 190 hk. Begge har 4×4 og automatgir som standard. Senere kommer versjoner med mindre motorer, blant annet en med 150 hk. Ladbare hybrider og rene elutgaver er også varslet.

XC40 vil til å utfordre premiumbiler som Audi Q3, BMW X1 og Mercedes GLA. Prisene vil antakelig begynne på litt under 500 000 kroner når alle motoralternativene er på plass. Volvo lanserer et nytt alternativ til de som ikke vil kjøpe bilen; nemlig et abonnement. For 6500 kroner per måned kan du abonnere på en XC40 med maks kjørelengde på 15000 km per år. I motsetning til leasing påløper det ikke kontant-innskudd. Raustøl var begeistret for nykommeren,og likte både eksteriøret og interiøret.

– Dette er ikke en liten bil. Den er mer enn stor nok for kona og meg, sier han og lar blikket gli over det grafiske instrumentpanelet og den høyreiste infoskjermen som Volvo er kjent for. Han oppsummerer sin begeistring for Volvo slik:

– Jeg har kjørt Volvo i hele mitt liv og har aldri bitt skuffet. Min første Volvo var enn PV. Den fikk jeg i 1959. Siden har jeg hatt Amazoner og mange andre Volvo-modeller.

– Blir det en ny XC40 til våren?

– Det skal du ikke se bort fra. vi får se, sier Raustøl.

Frydenbø Bilsenter har førpremiere på nye XC 40.
Odd Raustøl fra Songdalen ble begeistret for den nye kompakt- SUVen fra Volvo.

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: