Gå til innhold

Opels utrolige comeback

Opel SUV
Opel Crossland X (t.v.) og storebror Grandland X.

– 2017 er et svært viktig år for Opel, sier Sven Arild Arnesen, produktansvarlig
Opel hos Motor Forum i Sørlandsparken

Tekst: Eirik Vigsnes
Han gleder seg over at nye modeller har kommet som perler på ei snor i løpet av året: Opels første elbil, Ampera-e, er blitt en salgssuksess, selv med leveringsproblemene som har oppstått. Dessuten er det lansert flere nye utgaver av familiebilen Insignia, firehjulstrekkeren Mocca samt Astra og varebilen Vivaro Sport.

– Og nå Crossland X og Grandland X, de fyller hull i vår modellrekke, sier Arnesen. Crossland X og Grandland X skal sørge for at Opel tar andeler i det stadig økende markedet for SUV-er, personbiler med høy bakkeklaring, sportslig utseende og god plass. Fra før av hadde Opel kun Mocca – en kompakt-SUV med firehjulstrekk. Nykommerne er henholdsvis ett nummer mindre og ett nummer større enn Mocca, men med én vesentlig forskjell; de leveres kun med forhjulstrekk.

– Mocca er foreløpig eneste valg for de som vil ha en SUV fra Opel med 4X4, sier Arnesen til Bil & motor.

Opel SUV
Opel Crossland er overraskende romslig til å være en småbil.

Det er imidlertid gode muligheter for at Grandland om vel ett års tid dukker opp med en ladbar hybrid-versjon. Den vil i så fall få elektrisk drift på bakakselen, slik at den får firehjulstrekk. Crossland måler bare 4,2 meter i lengden, og regnes for en småbil. Men den oppleves ikke som en liten bil. Høy bakkeklaring, stor takhøyde og smart romutnyttelse gjør at Crossland virker større enn dens ytre mål tilsier. Et smart grep er at baksetene kan justeres inntil 15 centimeter, og dermed øker bagasjevolumet fra 410 liter til 520 liter.

Familielikheten til storebror Grandland er slående, både når det gjelder eksteriør og interiør. Utvendig deler de en kraftig todelt front og tydelige karosserilinjer langs siden og på panseret som understreker kraft og sportslighet. Taklinjen skrår seg ned mot hekken, og gir bilene et elegant design. Begge bilene ruller på kraftige 17″ eller 18″ hjul som er innrammet av markerte hjulbuer. Interiøret domineres av langsgående linjer, og en ryddig og oversiktlig organisering av instrumentene. Gode seter og masse standard utstyr er felles for begge bilene. Grandland skiller seg først og fremst ut med sin lengde på nesten 4,5 meter. Det gir mer plass i baksetet og et bagasjerom på 514 liter. Feller man ned setene øker lastekapasiteten til 1652 liter.

Opel SUV
Opel Grandland X er lekker å se på, og en stødig og komfortabel bil å kjøre. En velutstyrt SUV til en fornuftig pris.

Slektskapet strekker seg også til to andre kjente bilmerker, Peugeot og Citroën. Det franske bilkonsernet PSA har nemlig kjøpt Opel av GM, og laget felles plattformer for nye bilmodeller. Dermed deler Grandland plattform og teknologi med Peugeot 3008 og Citroën C3, mens Crossland deler plattform med Peugeot 2008.

Opel har i mange år slitt for å komme tilbake på markedet. Med årets nykommere tyder alt på tidenes comeback for Opel.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: