Gå til innhold

Ekte herregårds-Ford

Nye Ford Edge Vignale er Fords toppmodell
Ford Edge Vignale er Fords fornemme herregårdsvogn: Elegant, komfortabel og kraftfull.

Edge Vignale kan vise seg fram hvor som helst. Du finner ikke en bil med Ford-logo i grillen som har mer stil og klasse 

Tekst og foto: Eirik Vigsnes
De elegante ridehestene på Epona Ryttersenter i Sørlandsparken skotter bort på den perlehvite SUV-en. De lar seg gjerne avbilde med Fords ubestridte herregårdsvogn, Edge Vignale. Kanskje har de lyst på en tur? Bilen kan trekke to tonns tilhengerlast, og har ingen problemer med å ta med en hesteekvipasje eller to.

Edge er ensbetydende med stor SUV. Vignale er ensbetydende med raffinerte detaljer på interiør og eksteriør; blanke lister i krom, skinntrukket dashbord, skinnseter med håndsøm og mye mer – dette er Fords ubestridte toppmodell.

– Edge Vignale er det ypperste Ford kan by på av luksus og kjøreglede. Blant kundene er det mange Ford-eiere som har bygd seg gradvis opp fra mindre modeller og endelig tar seg råd til Fords toppmodell, sier Harald Sangvik, Bay Autos mest erfarne selger.

Fra før av har Ford Vignale-utgaver av både Mondeo, Kuga og S-Max og snart kommer også minstemann, Fiesta, i luksus-versjon. To tonn kjøreglede Men nå er det Edge for alle pengene. Vi prøvekjørte utgaven med den største motoren, 210 hestekrefter, og alt tilgjengelig ekstrautstyr ut over det som er inkludert i Vignale-pakken, blant annet et storslått panorama glasstak, adaptiv cruisekontroll med styreassistent og parkeringsassistent.

Nye Ford Edge Vignale er Fords toppmodell
Du betaler rundt 35 000 kroner ekstra for Vignale-merkene. Da følger det med mye
ekstrautstyr og lekre detaljer både på eksteriøret og i kupéen.

Prislappen på prøvebilen er 750 000 kroner. Nordmenn som skal ha en stor SUV, er villige til å bruke en del penger. Fords ambisjon med Edge Vignale er å stjele kunder fra premiumkonkurrenter som Audi Q5, BMW X3 og Volvo XC60. Vårt førsteinntrykk er at Edge Vignale er mye bil for pengene. Interiøret er moderne og elegant, med detaljer som gir inntrykk av håndverksarbeid: Sømmer i skinn, innfelte elementer i pianolakk og seter som former seg til kroppen og gir støtte i alle retninger.

Når vi svinger ut på E39 ved Dyreparken er vi klare for å kjøre non stop til Oslo og gjerne lenger.

Trygghetsfølelse
Vi veier rundt to tonn til sammen, Edge og jeg, der vi suser av gårde på motorveien. Det gir en trygghetsfølelse av å være omgitt av så mye bil. Dessuten sitter man høyt og komfortabelt. Et Sony lydanlegg med en haug av høyttalere sørger for underholdningen. Anlegget har en tilleggsfunksjon; det sender ut lydsignaler som motvirker motor- og dekkstøy. Det bidrar til at bilen forsvarer posisjonen som en av de stilleste i klassen.

Edge har firehjulstrekk og svært gode kjøreegenskaper. Den ligger tungt og solid på veien. Bilen kjennes litt strammere enn Kuga, uten at det går ut over komforten. Gode skinnseter trekker også opp. Vi merker at dette er en større bil enn Kuga. Passasjerene i baksetet har et hav av plass, og bagasjerommet tar 610 liter, mot 456 liter hos Kuga.

Rimeligste utgave av Edge Vignale koster rundt 680 000 kroner. Det er mye penger for en Ford, og nær startprisene på premiummodellene. Men når prisene på utstyrspakkene tas med havner, Forden langt ned på prislisten – garantert. Du betaler rundt 35 000 kroner ekstra for Vignale-merkene. Da følger det med mye ekstrautstyr og lekre detaljer både på eksteriøret og i kupéen.

FORD EDGE VIGNALE
PRIS: 750 000 kroner
MOTOR: 2,0 l/210 hk
EFFEKT: Dreiemoment: 450 Nm
0-100 KM/T: 9,4 sek.
TOPPFART: 210 km/t
FORBRUK: 0,59 l/mil (bl. kjøring)
CO2-UTSLIPP: 152 g/km
L/B/H: 480/192/170 cm
BAGASJEROM: 602 liter

 

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: