Gå til innhold

Får utløp for energien på MC

Motorcross
Steven Larsen fra Vennesla flyr høyt over grusen i Sørlandsparken

– Motorsykkel-sporten har gitt meg mye glede og store opplevelser.

Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide 

Det sier Steven Larsen (30) fra Vennesla. Han var ikke fylt fem år da han kjørte crossykkel for første gang. Siden har han trent sent og tidlig på crossbanen, og deltatt i mange løp. Han sier motocross er den perfekte aktiviteten for barn og unge som har lopper i blodet og trenger utløp for energi.

– Motocross setter deg på prøve hele tiden. Du bør ha god fysisk form og være villig til å flytte egne grenser. Belønningen er stor når teknikken sitter, og du flyr av gårde i løypa. Det gir mestringsfølelse og selvtillit, sier Larsen til Bil & motor.

Han sier at det er like gøy å kjøre sykkel i dag som da han var fire-fem år.

– Crossmiljøet er et inkluderende og sammensveiset miljø. Du får nye venner og spennende opplevelser som du deler med andre. Dessuten er det en fin måte å holde seg i form på. Å kjøre motorsykkel er definitivt gøyere enn å jogge, sier Larsen.

Motorcross
Steven Larsen (30) fra Vennesla gir full gass på crossbanen i Sørlandsparken.

Kevin Nilsen på Motor-teknikk er tidlig aktiv trialkjører som har engasjert seg i motorsporten på sørlandet. Han treffer barn og foreldre gjennom sitt engasjement som trener. Nilsen tror at barn som har vanskelig for å sitte stille og konsentrere seg på skolen, kan ha spesielt godt utbytte av denne aktiviteten.

– Barn er ikke bygd for å sitte stille hele tiden. Likevel preges hverdagen av stadig mer stillesitting, på skolebenken om dagen og med PC-spill på fritiden. Mange kan ha stor nytte av å utfolde seg på crossbanen. Det er både lek og fysisk trening. Man trener muskler, balanse og motorikk. Jeg har fått tilbakemeldinger fra flere foreldre som sier at deres barn greide seg bedre på skolen etter at de begynte med motorsport.

Sporten gav dem fysiske utfordringer og en mestringsfølelse som de tok med seg inn i skolehverdagen, sier Nilsen.

Motorcross
Kevin Larsen fra Vennesla har fått mye igjen for innsatsen på motocrossbanen

 

 

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: