Gå til innhold

Gir full gass for motocross på Sørlandet

Motorcross
Offroad-miljøet på Sørlandet vokser og teller 5-600 unge og voksne. Nå satser Kevin Nilsen (t.h.) i Motorteknikk og crosskjører Steven Larsen fra Vennesla på å gjøre sporten enda mer kjent i landsdelen.

Sørlandets største MC-forhandler vil løfte motocrossmiljøet i landsdelen til nye høyder.

 Tekst: Eirik Vigsnes | Foto: Kjell Inge Søreide

Steven Larsen (30) fra Vennesla svever høyt over grusen på motocrossbanen i Sørlandsparken. Motoren gir fra seg et hvin før dekkene får bakkekontakt, og Yamahaen skyter fart mot en skarp høyresving. Steven akselererer ut av svingen, og sender en kaskade av sand opp i lufta. Noe finner veien ned i nakkegropa.

Kevin Nilsen, selger hos MC-forhandleren Motor-teknikk, følger interessert med. Han har selv vært aktiv i motorsport som ung, og brenner for trial, enduro og motocross. I høst tok han initiativ til et nytt motocrosslag, Team Motor-teknikk. Stjernene på laget er Steven Larsen og brødreparet Nicolai (20) og Martin Skjærli (16) fra Vennesla Motorsportklubb.

– Dette er tre dyktige motocrosskjørere som har levert gode resultater i nasjonale og nordiske mesterskap. Nå skal de vise seg fram i konkurranser og være gode ambassadører for idretten og for vårt team, sier Nilsen til Bil & motor.

Motorcross
Steven Larsen i Vennesla i aksjon på motocrossbanen i Sørlandsparken.

Utvalg og service
For Motor-teknikk innebærer satsingen at de bygger opp en avdeling for cross- og endurosykler. Tidligere har mange sørlendinger dratt til forhandlere på Østlandet for å kjøpe sykkel og utstyr. Nå styrker landsdelens største MC-forhandler både utvalget og kompetansen på motocross. Kevin Nilsen ble tidligere i år ansatt for å lede denne satsingen.

– Det er viktig at folk som selger MC og utstyr til motorsport har inngående kjennskap til sporten og utstyret. Jeg har kjørt sykkel siden jeg var en guttunge, og trener i dag unge trialutøvere. Hos Motor-teknikk skal kundene få den best mulige oppfølgingen, lover Nilsen.

Motor-teknikk satser først og fremst på Yamaha og Honda cross- og endurosykler. De minste syklene kan håndteres av barn fra femårsalderen, og har nedtunede 50 kubikk store motorer. Juniorutøvere kjører stort sett på 85 og 125 kubikkere, mens voksne utøvere kjører på 125 eller 250 kubikk. De største motorene leveres både som totaktere og firetaktere.

– Firetaktere har motorkraft over et litt større turtallsspekter, mens totaktere er litt kjappere i lavere hastigheter, opp til 70-80 km/t. sier Nilsen.

Investering
MC-sporten er ikke den rimeligste fritidsaktiviteten barn og unge kan velge. Foreldre må gjerne spytte inn noen kroner når den håpefulle skal ha sykkel, kjøredress og annet nødvendig sikkerhetsutstyr. De minste syklene koster gjerne fra rundt 16 000 kroner og oppover, mens sykler for juniorer og seniorer koster mellom 60- og 80 000 kroner som nye. Mange velger å leie sykler den første tiden før de investerer i ny eller brukt sykkel.

– Det er en engangsinvestering å komme i gang, men du kan ha utstyret lenge dersom du passer godt på det, sier Nilsen.

Offroad-miljøet på Sørlandet vokser og teller 5-600 unge og voksne. Nå satser Kevin Nilsen (t.h.) i Motorteknikk og crosskjører Steven Larsen fra Vennesla på å gjøre sporten enda mer kjent i landsdelen.

 

 

 

Kategorier

Motocross

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: