Gå til innhold

Ubestridt plass-sjef

Renault lanserer ny SUV; Koleos
I likhet med småbrødrene Captur og Kadjar har nye Koleos fått et smakfullt
og elegant design. 

Renaults nye SUV, Koleos, slår de fleste i sin klasse når det gjelder størrelse og pris. Sjelden har uttrykket «mye bil for pengene» passet bedre.

 Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Koleos ble lansert i høst, og er den største i en serie på tre nye SUV-er fra Renault. Minstemann Captur og mellomstore Kadjar har alle blitt godt mottatt på Sørlandet. Storebror er nesten 4,7 meter lang og 1,7 meter høy. Bakkeklaringen er 21 centimeter – dette er en bil man setter seg inn i – ikke ned i.

Bagasjerommet sluker 530 liter dersom du laster til toppen av bakseteryggen. Stabler du til taket, har du over 663 liter til rådighet. Men det er volumet i kupeén som imponerer mest. Her er det et hav av plass; høyt under taket og masse beinplass for passasjerene i baksetet. Fra kneskålene og fram til bakseteryggen er det rundt 30 centimeter.

– Ingeniørene har anstrengt seg for å lage best mulig plass i kupeén for å gi maksimal kjørekomfort for fører og passasjerer, sier salgssjef Tom Gøytil hos Motor Forum i Sørlandsparken.

Mye for pengene
I den grad prisen overrasker noen, er det en hyggelig overraskelse. Rimeligste utgave starter nemlig like under 400 000 kroner, som er uvanlig for en bil av denne størrelse. Den kommer med en 1,6 liters dieselmotor på 130 hk og sekstrinns manuell girkasse. Listen over standard utstyr er lang og inkluderer bl.a. cruisekontroll, oppvarmet og skinntrukket ratt, nødbrems-funksjon og skiltgjenkjenning. Legger du på 30 000 kroner får du enda mer luksus; blant annet et lekkert Bose lydanlegg med 12 høyttalere og en fet bassforsterker gjemt under gulvet i bagasjerommet.

Ønsker du automatgir og firehjulstrekk må du velge topputgaven med 177 hk. Da stiger prisen til rundt 550 000 kroner. I den prisklassen har Koleos mange tøffe konkurrenter. Men klarer du deg fint med forhjulstrekk og manuelt gir, er Koleos et skikkelig røverkjøp.

Vår prøvetur gikk med toppmodellen, med automat og firehjulstrekk. Førsteinntrykket er godt; Koleos har et moderne interiør med lekre detaljer, og en stor og brukervennlig skjerm sentralt plassert øverst på dashbordet. Infotainment-anlegget er klart for å samarbeide sømløst med din smartphone, enten du benytter Apple eller Android.

Renault lanserer ny SUV; Koleos
Enter En 8,7″ stående skjerm dominerer instrumentpanelet. Herfra styres det meste enkelt og greit.

Storbilfølelse
I Koleos sitter du høyt og komfortabelt, med god utsikt til alle kanter. Du føler at du kjører en stor og trygg bil. Setene er komfortable og lyden fra motor og dekk er behagelig langt unna. (Vår modell er utstyrt med lyddempende funksjon som bidrar til å holde slikt unna). Lyset i kupeen og på instrumentene kan stilles inn etter eget ønske; rødt, blått, eller kanskje lilla faller i smak?

Koleos går inn i en klasse med svært mange tøffe konkurrenter, f.eks Toyota RAV4, Mazda CX-5 og Mitsubishi Outlander. Samtidig håper nok Renault å kunne stjele noen kunder fra premiummerkene.

Renault er på vei opp i Norge. Med Koleos har Renault muligheter for å danke ut en del tradisjonelle stasjonsvogner som i mange år har vært populære familievalg. For nå er det SUV som er «in.

 

FAKTA RENAULT KOLEOS
MOTOR: 2,0 l/diesel/177 hk
DREIEMOMENT: 380 Nm
FORBRUK: 0,59 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 156 g/km
VEKT: 1822 kg
BAGASJEROM: 530/1667 l
MAKS TILHENGERVEKT: 1650 kg
L/B/H: 467/184/168 cm

Kategorier

Renault

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: