Gå til innhold

Aircross– for de som vil skille seg litt ut

Citroen-hoved_web
C3 Aircross har fått et designmessig løft i forhold til forgjengeren, C3 Picasso. 

Høyreist og kompakt, kraftig panser, frisk farge og umiskjennelig Citroën-design – det er C3 Aircross.

Tekst og foto: Ole Alexandersen

Med en kilometerstand på 000002, en kupé fylt av nybil-lukt og superblank lakk er det ingen tvil; C3 Aircrossen som ruller ut fra Abrahamsens Auto er flunkende ny og har akkurat kommet til forhandleren i Sørlandsparken – som den første i Norge. Det er en bil for de som ikke er redde for å stikke seg litt ut; den fås i 85 ulike fargekombinasjoner både utvendig og innvendig, og det tror produsenten skal friste yngre kjøpegrupper.C3 Aircross oppfører seg eksemplarisk både på E18 og på smale Søgne-veier.

Den er kjapt opp i fart, er stødig på veien og lettstyrt. Støynivået er eksemplarisk. Det er lyst og fagert i kupeen; det sørger de store vinduene – også i taket – for. Førerplassen er lett å like; instrumentpanelet er fylt med et utall målere, men den viktigste informasjonen får sjåføren i headup-displayet; fart, fartsgrense og cruisekontroll-symbol.

 

Citroen_2_web
Førerplassen er velutstyrt – og headup-displayet i sjåførens synsfelt er nyttig og smart. 

Aircrossen er velutstyrt på alle måter. Hele 12 sikkerhets- og assistent-systemer har franskmennene utstyrt bilen med, alt fra nødbremsesystem og ufrivillig kryssing av veistriper til automatisk veksling mellom nær- og fjernlys – og varsel til sjåføren om at det er på tide å ta seg en pause! Som andre Citroëner har Aircrossen en egen bryter som justerer trekkraften på drivhjulene etter underlaget. Det er klart at ikke alle i Norge har bruk for gjørme og sand-innstillingene, men snøføre er jo fint å justere for! Aircross har dessuten en egen brattbakke-funksjon som nok er interessant for de som har hytte og hus i ulendt terreng.

Den nyutviklede 7″ berøringsskjermen er en viktig informasjonssentral for sjåføren. Den kan betjenes via stemmegjenkjenning eller berøring, og herfra styres mange enheter, bl.a. støttesystemene. Smarttelefoner kan koples til via en USB-port. For øvrig kan telefonene lades trådløst i midtkonsollen.

Jeg noterte et par irritasjonsmomenter på den sju-åtte mil lange prøveturen; cruisekontroll-hendelen er upraktisk plassert på rattstammen og så kunne det gjerne ha vært litt mer sidestøtte på seteryggen, det savnes på svingete veier.

Bagasjerommet er stort nok under vanlige omstendigheter, og har en del fikse detaljer. Bagasjehyllen kan stå som stengsel mot baksetene ved frakt av høye gjenstander. Enda smartere er at baksetene kan forskyves 15-20 centimeter fram, og det øker lastekapasiteten med 100 liter. Vel blir det trangt i Baksetet da, men barneseter er det fint plass til. Legges baksetene ned blir lasteplassen nesten 1300 liter.

Aircrossen kommer til Norge i to utgaver og med to utstyrsnivåer: Nye bensinmotorer på 1,2 liter med 110 hestekrefter og forhjulstrekk, den ene med automatgir, den andre med manuelt gir. Den rimeligste koster 259 900 kroner, og har utstyr mer enn nok. Markedet for kompakte SUV-er synes umettelig i Norge. Med C3 Aircross på menyen vil Citroën ta sin del av kaka.

FAKTA CITROÊN AIRCROSS
MOTOR: 1,2 bensin, 110 hk, automat/manuell
PRIS: 296 900 kr (topputstyrt)
TOPPHASTIGHET: 185 km/t
FORBRUK: 0,50 l (bl. kjøring)
CO2: 115/126 g/km
DREIEMOMENT: 201 Nm
VEKT: 1234 kg
L/B/H: 215/182/164 cm
BAGASJEROM: 410-1289 l

Kategorier

Citroën

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: