Gå til innhold

Markedets rimeligste plug in- hybrider

 

Hyundai IONIQ ladbar hybrid
Hyundai Ioniq plug-in bruker vanlig drivstoff og el, og er en av de mest populære ladbare hybridene, slår Eirik Vigsnes i Bil & motor fast.

Ladbare biler som kan gå både på drivstoff og strøm er mer populære enn noensinne. Vi har sjekket ut de tre rimeligste på markedet.

Tekst: Eirik Vigsnes | Foto: Kjell Inge Søreide

Den er hvit og vakker, og lyder navnet Hyundai Ioniq plug-in. Bilen er den foreløpig siste tilvekst til et raskt voksende utvalg av personbiler som kan gå både på strøm og drivstoff. Et kraftig, ladbart batteri sørger for at Ioniq kan gå opptil seks mil på ren eldrift før bensinmotoren kopler inn. Det kan ingen andre ladehybrider matche.

Ioniq plug-in er dessuten blant markedets rimeligste ladbare hybridbiler. Den deler plassen med Toyotas populære Prius plug-in Hybrid og Kia Niro Plug-In Hybrid. Prislappen for alle tre ligger på pluss-minus 300 000 kroner. Det er godt under prisen på konkurrenter som Golf GTE, Passat GTE

og BMW 225 Xe. Premiumbiler som Volvo XC90 og XC60, BMW 530 og Mercedes C 350 T blir mye dyrere alternativer.

Toytota Prius Plug-in Hybrid
Populær og rimelig: Toyota Prius plug in hybrid.

Subsidiert kjøreglede
Det er mange årsaker til at ladbare hybrider er blitt så populære. De har det beste av to verdener; de går på ren og rimelig el til hverdagskjøring og har bensinmotor tilgjengelig for langturene. Dessuten har de nesten ingen statlige avgifter. Ioniq plug-in har 2400 kroner i statlig engangsavgift. En vanlig personbil i samme størrelse er gjerne avgiftsbelagt med 100 000 kroner eller mer.

Enn så lenge nyter ladehybridene godt av kjempefordeler i det norske avgiftssystemet, nesten på linje med rene elbiler. De er tungt subsidierte, går svært billig og er fleksible når det gjelder kjørelengde. Dessuten har de krefter i overflod når elmotor og drivstoffmotor fungerer sammen, sier selger Marius Berg hos Røinås Bilforretning i Vågsbygd.

På vår prøvetur i nye Ioniq plug in fant vi raskt fram til knappen på dashbordet som sørger for at elmotor og bensinmotor forener krefter. Et trykk på «sport»-bryteren og vips så har man 141 hestekrefter til disposisjon. Elmotoren alene yter 44,5 kW eller rundt 60 hk. Bilen akselererer nesten som en Porsche 911 helt i starten, og gir bra med skyv helt til man nærmer seg lovlige norske fartsgrenser. 0-100 km/t går på på 10,6 sekunder og toppfarten er 178 km/t.

Godt utstyrt
Ioniq imponerer også når det gjelder utstyr. Vår prøvebil hadde adaptiv cruisekontroll og lane assist som gjør at bilen kan styreseg selv på merket veibane. Bilen holder seg i veibanen, sørger for avstand til forankjørende bil og bremser automatisk når man kommer for nær. En 8″ infoskjerm dominerer instrumentpanelet. Her kan du kople til apple car-play og bruke smarttelfonen sømløst fra bilens infoskjerm.

Vår bil hadde ventilerte skinnseter (ekstrautstyr til 10 000 kroner) som gjorde kjøreturen ekstra behagelig. Teknikkpakken til 25 000 kroner gir deg enda mer komfort og luksus, deriblant et infinity lydanlegg og 10 veis elektrisk justerbart førersete. Takket være den klasseledende rekkevidden

på inntil 63 km, har Ioniq et oppgitt gjennomsnittlig forbruk på marginale 0,11 l/mil. Det gir svært god kjøreøkonomi

Kia Niro phev_web
Populær og rimelig: Kia Niro plug in hybrid.

 

Kategorier

Hyundai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: