Gå til innhold

Kan kjøre åtte mil på punktert dekk

 

Jan Erik Sørensen viser fram ny dekkteknologi, punkteringsfrie dekk.
Med dette dekket kan du trygt kjøre videre i mange mil etter en punktering, sier Jan Erik Sørensen i N Timenes & Søn i Vågsbygd.

En ny type dekk utviklet av Bridgestone tåler minst 8 mils kjøring i 80 km/t etter en punktering.

Tekst: Eirik Vigsnes

Bildekk som tåler å bli kjørt med etter en punktering har vært på markedet en stund. Men rekkevidde og maksfart har vært begrenset. Den nye generasjonen Drive Guard bildekk har langt bedre kjøreegenskaper etter punktering. Bilens kjøreegenskaper blir nesten ikke påvirket, sier Jens Timenes, innehaver av dekkforhandlerbedriften N. Timenes & Søn. i Kristiansand.

Han sier at bileier kan kjøre videre i normal fart etter en punktering. Det gjelder både ved større riftskader og hull forårsaket av spiss gjenstand. Reduserer du farten under 80 km/t holder dekket enda lenger enn de 80 kilometerne.

Timenes sier Bridgestone er først ute med den forbedrede teknologien. Fabrikkanten har forsterket dekkets sidevegger og benyttet nye gummiblandinger for å bevare kjøreegensskapene etter en punktering.

Han sier denne dekktypen er en god forsikring for bileiere som ikke vil risikere å bli  stående i veikanten med flatt dekk.

– Ikke alle er klar over at 97 prosent av alle nye biler selges i dag uten reservehjul. Det betyr at du er avhengig av assistanse dersom du punkterer. Et Drive Guard -dekk er noe dyrere enn et vanlig dekk, men gir bilistene en trygghet for at de kan fortsette bilturen til et verksted dersom uhellet skulle være ute, sier Timenes.

Timenes & Søn er Sørlandets mest tradisjonsrike dekkforhandler. I snart 100 år har firmaet skodd personbile

 

Kategorier

Bildekk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: