Gå til innhold

Skal bli best i landet på MC

Motor-teknikk bygger om butikken og spesialiserer seg på BMW, Honda og Yamaha.
Snakk om total forvandling, sier (f.v.) Arild Abrahamsen (Hondaansvarlig),
Jon Kevin Nilsen (Yamaha) og Chriss Nilsen (BMW). Motor-teknikk har ryddet butikken. 

Motor-teknikk rigger seg for å bli størst på det de kan best; motorsykler.

Av Eirik Vigsnes

Vi har foretatt en total omorganisering av butikken vår i Sørlandsparken. Vi
kutter salg av snøscootere og ATV-er, og satser fullt og helt på salg og service av markedets største motorsykkelmerker; BMW, Yamaha og Honda, sier fungerende daglig leder, Jan Kevin Nilsen.

Ambisjonene til landsdelens største MC-forhandler er hårete; å bli best i landet på akkurat disse motorsyklene. Det skal gjøre Motor-teknikk til en nasjonal aktør på markedet.

– Vi ønsker å trekke MC-kunder både fra Rogaland, Østlandsområdet og andre steder i landet. For å få det til, må vi levere bedre service og kundeopplevelser enn våre konkurrenter. Det har vi planer om å få til, sier Nilsen til Bil & motor.

De er allerede i gang med ekspansjonen. Motor-teknikk har innlemmet Rogaland som en del av sitt nærmarked for BMW, og har etablert et servicepunkt i Stavanger for kundene sine.

Motor-teknikk bygger om butikken og spesialiserer seg på BMW, Honda og Yamaha.
MC får fullt fokus i den nyinnredede butikken hos Motor-teknikk.

Spisser kompetansen
Et av de viktigste grepene er å spisse ansattes kompetanse på de tre motorsykkel-merkene. Hvert merke får en dedikert selger som følger opp kundene fra de kommer inn i butikken.

– Kjøper du en Honda, Yamaha eller BMW motorsykkel får du én selger å forholde deg til. Han hjelper deg å finne den sykkelen som passer best for ditt bruk, gir gode råd og stiller opp dersom du får problemer med sykkelen underveis. Service ordner du også gjennom din faste kontaktperson, sier Nilsen.

Butikken får et bredt utvalg sykler og alt av tilbehør. Chriss Nilsen, BMW-ansvarlig, tror kundene vil sette pris på endringene.

– Det krever mye av en selger å holde seg orientert om teknologi- og produktutvikling på MC. Man kan ikke bli ekspert som allround-selger. Nå blir vi i stand til å yte bedre service til kundene våre, sier han.

Kurs og opplevelser Det blir dessuten mer liv og røre hos Motor-teknikk etter omleggingen. De har planer om å arrangere både kurs og sosiale aktiviteter som kan bidra til å styrke båndene til kundene.

– Mange av våre kunder etterspør ulike typer kjørekurs eller tekniske kurs som gjør at de blir bedre kjent med syklene sine. Dette er tilbud vi vil komme med. I tillegg vil vi ta initiativ til fellesturer og sosiale samlinger, sier Nilsen og legger til:

–Vi skal ikke bare selger motorsykler. Vi skal selge opplevelser og tilhørighet.

Kategorier

BMW,Honda,Yamaha

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: