Gå til innhold

Luksusbilene inntar Sørlandet

Lexus åpnet butikk i Sørlandsparken januar 2018
Kathrine Sørland økte glamourfaktoren betydelig under åpningen av Lexusforretningen
i Sørlandsparken, her prøvesitter hun en av Lexus sine limousiner sammen med salgssjef Jesper Krumm.


Porsche, Jaguar, Lexus og Land Rover har meldt sin ankomst til våre kyster.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes

Det var feststemning, fingermat og sprudlevann da premiumbilen Lexus nylig ble ønsket velkommen til Sørlandsparken. Skinnende sportsbiler og limousiner stod vakkert lyssatt på de sorte flisene i det nyåpnede butikklokalet ved Toyota Sør.

Lexus har for lengst etablert seg i bilverdenens eliteklasse. I Lexus finner du den nyeste teknologien innenfor komfort, underholdning og kjøreegenskaper. Merket byr på alt fra fullblods sportsbiler til langstrakte limousiner med komfort som et femstjerners hotell. Legg til avanserte og råsterke hybridmotorer med lave utslipp, så har du bildet av Lexus.

Lexus åpnet butikk i Sørlandsparken januar 2018
For rundt 1,2 millioner kroner kan denne luksus-sportsbilen Lexus LC 500h bli din.

Jesper Krumm hadde selskap av Kathrine Sørland, kjent modell og programleder, da han presenterte hva Lexus står for. Sørland understreket at hun ikke var der som pynt.

– Jeg er ikke en panserdame, hvis det er det dere tror. Jeg er langt over middels bilinteressert, og har kjørt mange flotte biler. Lexus er i en egen klasse, og byr på utrolig mye kjøreglede. Derfor har jeg tatt oppdraget som ambassadør for Lexus i Norge, sa Sørland.

Krumm fulgte opp med å utdype hva en ekte Lexus-opplevelse innebærer.

– Vi skal by alle våre besøkende på en uvanlig kundereise. Den starter allerede når du kommer inn i butikken. Du får førsteklasses mottakelse, enten du er kunde eller ikke; kaffe servert i porselenskopper, en fuktig klut som frisker deg opp og en kundebehandler som tar seg av deg. Som eier av en Lexus, skal du oppleve at du blir fulgt opp og satt pris på.

– Vi skal tilføre noe helt nytt til det å være bileier. Målet vårt er ganske enkelt å være best på kundeopplevelse, sa Krumm.

Knut-Erik Jahnsen, sjef for Lexus Norge, lot seg imponere over den varme mottakelsen

Lexusen fikk i Sørlandsparken. Han sier det har vært jobbet lenge for å få Lexus til landsdelen. Nå gjelder det å få ut budskapet om hva Lexus står for.

– Lexus er kjent for eksklusivitet og luksus, og mange tror de aldri vil få råd til å eie en Lexus. Men vi har flere modeller som ikke koster mer enn andre biler i samme klasse. Det trenger ikke å koste mer enn 400-500 000 kroner å bli eier av en ny Lexus, sier Jahnsen.

Snart kommer Porsche

Cayman_rgb
Denne skjønnheten, Porsche Cayman, kan du få fra 800 000 kroner og oppover.

Bilbransjens rockestjerne, Porsche, vil snart innta scenen i Kristiansand.

– Vi jobber med lokalisering av en Porsche-butikk med tilhørende verksted i Kristiansand. Vi ønsker oss en god beliggenhet i Sørlandsparken, hvor de fleste andre bilforretningene holder til, sier Terje Fjogstad, daglig leder i Porsche Center Stavanger.

Fjogstad sier at Porsche er i skuddet som aldri før. I fjor økte salget med 60 prosent på landsbasis. Nordmenn kjøpte nesten 700 nye Porsche sportsbiler i 2017. Nå er importøren Hedin Performance Cars i ferd med å bygge ut forhandlernettet i Norge. I løpet av året skal det være 10 forhandlere i landets største byer.

– Vi ønsker å være til stede der det er flest folk. På Sørlandet har vi i dag butikk i Arendal. Den vil betjene sørlendingene fram til vi finner egnede lokaler i Kristiansand. Vi får også en nye butikker i Grenland og i Bærum, sier Fjogstad.

Han sier Porsche har mye å by på til ekte bilentusiaster; både rike og ikke fullt så rike.

– Ikke alle vet at du kan få en ny Porsche for under én million kroner. SUV-en Maccan får du fra 900 000 kroner. Toseteren Cayman ligger også under millionen, sier Fjogstad.

Han kan også røpe at Porsche kommer med sin første helelektriske sportsbil allerede neste år.

Britisk luksus

Jaguar E pace0
Nye Jaguar I-Pace

Lynraske Jaguarer og elegante Range Rovere skal friste kresne bilkjøpere på Sørlandet.

– Vi bygger ny bilforretning i Sørlandsparken, og får eget utsalg for de britiske prestisjebilene Jaguar og Land Rover. Begge merkene har spennendemodeller som vil appellere til sørlendinger, sier Terje Jochumsen, daglig leder hos Gumpens Auto.

Bilkonsernet river dagens bilforretning hvor Kia-forhandler Motor Sør holder til, og bygger nytt til det nyetablerte selskapet British Cars Kristiansand. Her skal minst 14 utstillingsbiler få standsmessig plass. Kia får nye lokaler i tilstøtende bygg. Jaguars første elbil I-Pace og en ladbar hybridversjon av den erkebritiske SUV-en Range Rover blir to trekkplastre, ifølge Jochumsen.

– Jaguar I-Pace blir den første, skikkelige utfordreren til amerikanske Tesla. Det er en råsterk sportsbil som kommer i løpet av året, rekkevidden er på minst 40 mil. Interessen for denne bilen er allerede enorm, sier Jochumsen.

Bilen får ifølge bilnettsteder en væskekjølt 90 kWh batteripakke som driver to 200 hestekrefters motorer – en til hvert hjulsett. I-Pace har med andre ord kjempekrefter – og fi rehjulstrekk. Nye Range Rover PHEV kan også slå godt an. Det er en ladbar hybrid med el-rekkevidde på opptil fem mil og et batteri som fullades på under tre timer. Pris: Rett under én million. Da kjører du like standsmessig som det britiske kongehuset.

Kategorier

Jaguar,Lexus,Porsche

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: