Gå til innhold

Årets store, lille Volvo-nyhet

XC40foto2

Volvos største nyhet i 2018 er XC40 – minsten i den populære SUV-familien.

– Den er flott, ikke sant? XC40 gjør ikke skam på familien sin, sier Sondre Hansen, nytilsatt daglig leder hos Frydenbø Bilsenter i Sørlandsparken.

Vi står i snøføyka utenfor butikken og beundrer nykommeren. Familielikheten til storebrødrene XC90 og XC60 er slående. De samme kraftfulle linjene, den maskuline fronten og de velkjente boomerangformede lysene i hekken. Selv om bilen er bygd på en helt ny plattform, har den Volvos umiskjennelige DNA fra innerst til ytterst. XC40 er Volvos største nyhet i år. Den er merkets første representant i det som er blitt Norges mest populære biltype; kompakte og høyreiste SUVer med og uten firehjulstrekk.

Alle bilmerker med respekt for seg selv har en eller fl ere modeller i denne klassen. XC40 skal konkurrere med de grommeste, blant andre BMW X1, Audi Q3 og Mercedes GLA. Ut i snøføyka

Hvordan takler XC40 sørlandsvinter på sitt aller verste; nullføre, tonnevis med sludd og slaps som blander seg med salt og gjør veiene glattere enn en curlingbane?

XC40foto1
Sondre Hansen, nytilsatt daglig leder hos Frydenbø Bilsenter i Sørlandsparken, viser stolt fram Volvos nykommer; XC40.

Prøvebilen vår har 190 dieselhestekrefter, intelligent firehjulstrekk og en bakkeklaring på hele 21 centimeter. Vi setter kurs for Lillesand, Hansen og jeg. At setene er en drøm å sitte i, var jeg forberedt på. Det er velkjent Volvo-komfort. Det som overrasker mest er hvor stor bilen virker. XC40 er like bred som XC60, og det merkes på romfølelsen i kupeen. Dessuten kjører den like stødig som en storbil.

At bilen bare er vel 4,40 meter lang, drar vi fordel av når vi tråler oss mellom hvitkledte trehus i Lillesand for å finne en fin location til fotografering av Volvos såkalte by-SUV.

Verdens sikreste?
XC40 er lett å manøvrere. Volvo er ubeskjeden nok til å betegne XC40 som verdens sikreste kompakt-SUV. Det er ikke så lett å sjekke den påstanden, men listen over sikkerhetsutstyr er i hvert fall lang

og imponerende. Prøvebilen vår kan kjøre av seg selv. Den svinger for deg og holder avstand til andre biler. Den griper inn dersom du er i ferd med å kjøre av veien, stopper automatisk for fotgjengere og syklister. Bilen kan til og med se dyr som er på vei ut i veibanen lenge før du oppdager dem.

XC40 innfrir de forventningene man har til en premiumbil. Den koster fra 416 000 kroner, og da forventer man kvalitet hele veien. Vil du ha fi rehjulstrekk, må du regne med minimum 455 000 kroner. Vår prøvebil hadde både 4X4 og automatgir, og kostet rundt 620 000 kroner.

XC40foto3
Lekkert interiør og seter som byr på massevis av komfort.

El og hybrid
Ved lanseringen kommer XC40 med to motoralternativer; bensinutgaven T5 med 247 hestekrefter og dieselmotoren D4 med 190 hestekrefter. Etter hvert kommer det en T4 bensinutgave med 190 hestekrefter og nedtunet dieselversjon med 150 hestekrefter. Volvo XC40 kommer i ladbar hybridvariant tidlig neste år. Mot slutten av 2019 kommer det også en helelektrisk utgave.

Hybriden kommer med en tresylindret bensinmotor og elmotor. Hva elbilens rekkevidde blir, er det foreløpig ikke kommet opplysninger om

Fakta Volvo XC40
MOTOR: 2,0 l/190 hk diesel
PRIS: 620 000 kr
DREIEMOMENT: 400 Nm
0-100 KM/T: 7,9 sek.
TOPPFART: 210 km/t
FOR BRUK: 0,51 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 131 g/km
L/B/H: 443/186/165 cm
VEKT: 1684 kg
BAGASJEROM: 460 l.

 

Kategorier

Volvo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: