Gå til innhold

Full score for Hyundais nye fartsmaskin

Bil& motor prøvekjører Hyundai i30N sammen med rallyfører Svein Frustøl

Hyundai har fått sin første fullblods sportsbil. i30N imponerte Sørlandets rallyprofil Svein Frustøl.

 Av Eirik Vigsnes
Den ser snill ut, men glefser når du tirrer den. Hyundais første fullblods sportsbil, i30N, er en ulv i fåreklær. Det eneste som avslører den er en snerrende motorlyd når turbomotoren på 275 hestekrefter vekkes til liv.

Men oppfører den seg som en ekte sportsbil på veien? Det krever nemlig mer enn bare en kraftig motor. Bil & motor inviterte en av Sørlandets mest erfarne rallyførere, Svein Frustøl, til å prøvekjøre fartsvidunderet. Frustøl konkurrerer for tiden med en Ford Fiesta R5 WRC, og har kjørt en lang rekke sportsbiler i sin 30-årige karriere.

Bil& motor prøvekjører Hyundai i30N sammen med rallyfører Svein Frustøl
Fra skjermen sjekker du alt fra rundetider til G-kreftene som river og sliter i bilen.

– Det blir spennende å sjekke ut hva Hyundai har fått til med sin folkelige gateracer. Hyundai satser stort på rallysporten, og har signert kontrakt med rallystjernen Andreas Mikkelsen. i30N er en videreutvikling av Hyundais WRC-rallybiler, og de går i hvert fall styggfort, sier Frustøl.

Sitter godt
Frustøl setter seg godt til rette i det formsydde førersetet. Den kompakte bilen har god plass til Frustøls 190 centimeter lange kropp. Instrumentpanelet er enkelt og oversiktlig. Fra en bred interaktiv skjerm styrer man bilens oppsett. Det er fem kjøreinnstillinger å velge mellom; fra normal via eco til sport+ med backfirelyd. Innstillingene justerer alt fra dempere til motorrespons og svingegenskaper.

– Vi går for sport+ med grom motorlyd, gliser Frustøl i det vi smyger oss ut på E39 med kurs for svingete bygdeveier i Søgne. Her finner vi flere kjente Rally Sørlandetapper som Frustøl kjenner bedre enn sine egne bukselommer. Det er sannsynligvis mer krevende å imponere Frustøl med en folke-sportsbil enn å imponere kjendiskokken Trond Moi med hjemmelaget gryterett. Frustøl vet hvilke egenskaper som gjør en sportsbil til en sportsbil. Og han er kresen.

– Det er ikke vanskelig å putte en sterk motor inn i en bil. Men å lage en bil som kontrollerer kreftene og gir føreren mulighet til å ta ut hele potensialet, er krevende, sier Frustøl.

Bil& motor prøvekjører Hyundai i30N sammen med rallyfører Svein Frustøl
Med 275 hestekrefter går sports- Huyndaien styggfort.

Alt stemmer
Vi har ikke kjørt mange kilometer før han nikker anerkjennende. Bilen angriper svingene aggressivt, og drar oss gjennom i imponerende fart. Her er mye avansert teknikk i sving; en elektronisk carving-differensial som øker veigrepet og bedrer styreegenskapene, elektronisk styrte dempere og en avstivet foraksel som bidrar til maksimal kraftoverføring til forhjulene.

– Dette er virkelig bra. Bilen er utrolig godt balansert, og gjør akkurat det jeg ber den om. Her føler jeg meg hjemme. Herlig, utbryter Frustøl i det han akselererer ut av en krapp kurve, og vi kjenner den fulle kraften fra 275 hestekrefter.

Frustøl nøler ikke med å konstatere at Hyundais første GTI-bil for det åpne markedet er en innertier.

– Sammen med Ford Focus RS er dette noe av det nærmeste man kommer en WRC-bil. Den har kjøreegenskaper som etter min mening overgår sportsbilen Golf GTI Performance, sier han.

Bil& motor prøvekjører Hyundai i30N sammen med rallyfører Svein Frustøl
High performance-bremser på alle hjul, selvfølgelig.

Mye kjøreglede
En fullspekket Hyundai i30N koster rundt 500 000 kroner. Men selv om mange har råd til en slik bil, er den ikke for alle, ifølge Frustøl.

– Du bør ha god selvkontroll, fordi det er lett å miste hodet og lappen i en bil som dette. Dessuten krever det en dreven sjåfør for å nyte alle egenskapene bilen byr på. Og de kommer aller best til syne når man kjører bilen på bane. Det er en opplevelse av de sjeldne, sier han.

Ifølge en fersk tysk forskningsrapport gir en tur med en sprek sportsbil flere øyeblikk av lykkefølelse enn både kyssing og å se favorittlaget ditt spille en fotballkamp. Studiet ble utført av hjerneforskere, som målte hvor mange øyeblikk med en skikkelig godfølelse ulike aktiviteter ga de involverte i prosjektet.

– Jeg vet ikke. Det er i hvert fall ikke mye som slår opplevelsen av å mestre kreftene i en fullblods sportsbil, sier Frustøl

HYUNDAI I30N
MOTOR: 2,0 l/275 hk bensin
PRIS: 500 000 kr
DREIEMOMENT: 350 Nm
0-100 KM/T: 6,1 sek.
TOPPFART: 250 km/t
FORBRUK: 0,71 l/mil
CO2: 163 g/km
VEKT: 1509 kg
BAGASJEROM: 381 l

 

Kategorier

Hyundai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: