Gå til innhold

Norges billigste familie-SUV med 4X4

Dccia Duster i ny verson 2018
Nye Dacia Duster har god plass til både folk og bagasje; Som firehjulstrekker har Duster 376 liters bagasjerom. Versjonen med forhjulsdrift har enda bedre plass; 445 liter.

Den er ujålete, barsk og rimelig: Dacia Duster er bilen dersom du vil skåne lommeboka.

Av Eirik Vigsnes
Nå er den her i ny versjon, med nye motorer og oppgradert eksteriør og interiør. Det eneste som ikke har løftet seg er prisen. Bare duster og jåle paver fnyser av nykommeren, som er produsert i

Romania og koster rundt 270 000 kroner med firehjulstrekk. Det gjør bilens til markedets rimeligste firehjulstrekker i sin klasse. Nøyer du deg med forhjulsdrift, starter prisen på 205 000 kroner. Begge versjonene gir deg en romslig og høyreist SUV som er godt sammenskrudd og tåler mye juling. Ikke underlig at Duster er blitt en bestselger i Europa. I Norge derimot har interessen for den østeuropeiske tøffingen vært laber. Det kan endre seg nå.

Dccia Duster i ny verson 2018

– Hvis du er mer opptatt av funksjonalitet og pris enn prestisje, så kan dette være bilen for deg. Den byr ikke på unødvendig luksus, men har det som trengs av utstyr og sikkerhetsfunksjoner, sier Tom Gøytil hos Motor Forum i Sørlandsparken.

Ut på tur
Bil & motor tok bilen med på hyttetur i indre Agder. Vi utfordret den blant annet på isete og snødekte grusveier. Bilen haren bakkeklaring på 21 centimeter og er flat som et akebrett under. Dermed klyver den over de fleste hindringer, blant annet snøfonner, røtter og steiner. Skulle du likevel sette deg fast, kan du låse firehjulsdriften til permanent trekk på alle fire. Da krabber bilen seg ut av de fleste problemer.

Dccia Duster i ny verson 2018
Ingen luksus i Duster, men den har det som trengs.

Nye Duster imponerer med et lav lydnivå og gode kjøreegenskaper både på asfalt og grus. Bilen lever opp til forventningene: Duster skal gi veldig mye SUV for pengene, samtidig som den skal by på dugende SUV-egenskaper og god plass. Dacia bygger på Renault og Nissan og har fått sine nye motorer derfra; en 1,5- liters dieselmotor på 110 hk og en 1,2-liters bensinmotor på 125 hk. I tillegg leveres

Dacia nå med automatgir for første gang, noe mange kunder vil sette pris på. Automat får du kun i kombinasjon med dieselmotor og forhjulstrekk.

Mer komfort
Mye er blitt nytt og bedre på Duster, støyen fra motor og dekk er ifølge produsenten redusert med 50 prosent. Den nye elektriske servostyringen er både lett og presis. Duster har fått oppgradert navigasjon og et bedre lydanlegg. Den har dessuten automatisk klimaanlegg, cruisekontroll, og blindsonevarsling.

Dccia Duster i ny verson 2018
Kul detalj: instrument som viser bilens helling, sideveis og på langs.

Utvendig har det skjedd mye: nye lamper foran og bak, nye fangere, ny og bredere grill Nye Duster med firehjulstrekk er en mester i terrenget. Den har blant annet hill descent control og fire kameraer som og en frontrute som er flyttet frem og som heller mer bakover enn tidligere. Bakkeklaringen på 21 centimeter og det korte overhenget både foran og bak gjør bilen overraskende god på dårlige veier, og der det ikke er vei i det hele tatt.

Kommer du ikke fram med Duster 4X4 må du ta bena eller skiene fatt.

Fakta Dacia Duster
MOTOR: 1,2 l/125 hk bensin/1,5 l/110 hk diesel
PRIS: Fra ca 205 000 kr
PRØVEKJØRT: 1,5 l /diesel 4X4 prestige
PRIS PRØVEKJØRT: 298 000 kroner
EFFEKT: 260 Nm
0-100 KM/T: 12,4 sek
TOPPFART: 170 km/t
FORBRUK: 0,47 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 123 g/km
L/B/H: 434, 169, 180 cm
BAGASJEROM: 376/445 l

 

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: