Gå til innhold

Strandhogg med Fords nye firehjulstrekker

Ny Ford Ecosport jan 2018

Med trekk på alle fire suste Fords nye Ecosport awd elegant ut på den langstrakte sandstranden i Portugal.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes
Er dette lurt, tenkte jeg med meg selv da min biljournalist-kollega Rune Nesheim fra Aller svingte av hovedveien nord for Estoril og satte stø kurs mot sandstranden og de meterhøye bølgene som rullet inn fra Atlanterhavet. Selv med 16,3 centimeter bakkeklaring og intelligent firehjulstrekk kan en løs sandstrand bli en tøff utfordring for en personbil. Men Ecosporten gravde seg lekende lett fram i den dype sanden.

Problemet oppstod først da vi stoppet bilen for å ta noen bilder. Bilen begynte umerkelig å synke, og etter noen minutter nådde sanden opp til felgkanten.

– Det er best vi kommer oss av gårde, bemerket jeg. Men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Motstanden ble så stor at bilen stod på stedet hvil. Redningen kom i form av fire unge portugisere som gav det lille dyttet som skulle til. Vel oppe av sandhullet tok Ecosporten oss fint tilbake på trygg grunn.

Ny Ford Ecosport jan 2018

Uten firehjulstrekk hadde vi nok stått på stranden ennå. Fords kompakte firehjultrekker imponerte både på stranda og på steinete kjerreveier som knapt var egnet for bilkjøring.

Skreddersydd for Norge
Fords kompakte SUV, Ecosport, har vært på markedet i et par år i Norge. Men det er først nå bilen kan fås med firehjulstrekk.Dermed blir den mye mer interessant for norske bilkjøpere, som elsker små og store SUV-er med trekk på alle fire hjul. Den gunstige prisen gjør den ikke mindre interessant. Bilkjøpere som leter etter en ny og romslig bil med firehjulstrekk til rundt 300 000 kroner, har ikke hatt mye å velge mellom. Ecosport awd begynner på 309 000 kroner og er dermed en av de rimeligste personbilene med 4X4 på markedet.

Ny Ford Ecosport jan 2018
– God plass til bagasje, konstaterer biljournalist i Aller, Rune Nesheim. Om sidehengslet bakluke kan man mene mye; noen liker den, andre ikke.

I tillegg er bilen fornyet fra innerst til ytterst. Et mer spenstig design, nye motorer gjøre nye Ford EcoSport langt mer attraktiv. Nykommeren fås både i bensin og dieselutgaver. Versjonen med firehjulstrekk får du foreløpig bare i kombinasjon med den største dieselmotoren på 125 hestekrefter.

Firehjulstrekket måler kontinuerlig veiforholdene og varierer mellom null trekk til full trekk på bakhjulene. Inngrepet skjer på 20 millisekunder.

Dieselmotoren er en helt nyutviklet 1,5 liters Eco Blue med 125 hester og 6-trinns manuell kasse. Den fås i 100 hesters versjon også, men da med forhjulstrekk. Forhjulsdrift har også de to bensinversjonene som er aktuelle for Norge, nemlig den prisbelønte tresylindrede 1-literen på henholdsvis 125 og 140 hester.

Ny Ford Ecosport jan 2018
En bred, interaktiv skjerm har fått plass i instrumentpanelet.

Friske fraspark
Vi prøvekjørte også versjonen med 140 hestekrefter, men holdt oss klokelig unna stranda. På svingete fjellveier i Portugals innland trivdes den svært godt. Ford er kjent for å lage biler med sportslige kjøreegenskaper. Sine ytre mål til tross, oppleves Ecosporten som leken og spenstig. Akselerasjonen er upåklagelig og bilen takler de krappe kurvene meget bra.

Ecosport har fått nytt interiør. Den største forskjellen er et nytt instrumentpanel med en berøringsskjerm på henholdsvis 6,5 (Titanium) eller 8-tommers skjerm (ST-Line). (Borte er det gamle panelet med alle knappene.) Bilen har dessuten fått nye bi-Xenon hovedlys og LED kjørelys og 18″ felger Ecosport begynner på under 250 000 kroner i trend-utgave. Den velutstyrte ST-Line koster rundt 290 000 kroner. Ford regner med at de fleste norske kundene velger de mest velutstyrte utgavene.

Et tips: legg på 4000 kroner og bestill bilen med B&O Play lydanlegg med 675 watt effekt, subwoofer og ni høyttalere. Lyden er en drøm.

FORD ECOSPORT TDCI AWD
MOTOR: 1,5l/diesel/125 hk
PRIS: Fra kr 309 000 kroner
DREIEMOMENT: 300 Nm
0–100 KM/T: 10,9 sek
TOPPFART: 180 km/t
FORBRUK: 0,45 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 119 g/km
L/B/H: 401/176/165 cm
BAGASJEROM: 355/1238 l

 

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: