Gå til innhold

Ustoppelige Land Cruiser

Ny Toyota Landcruiser lansert januar 2018
En ubrøytet skogsbilvei er ingen hindring. Den nye Land Cruiser har enda bedre fremkommelighet enn utgående versjon.

Toyotas barskeste familiemedlem, Land Cruiser, finpusser sine ferdigheter både på vei og i terreng.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes
Du har garantert sett den i TV-reportasjer fra krigsherjede land; Toyota Land Cruiser frakter hjelpemannskaper og bistandsarbeidere gjennom tett jungel i ugjestmild ørken og over karrige fjellområder. Ingenting synes å stoppe Land Cruiser, som har vært laget i 66 år.

Nå er tøffingen kommet i ny og forbedret utgave. Mye er nytt både innvendig og utvendig. Interiør og eksteriør er modernisert. Land Cruiser støyer mindre og oppleves mer behagelig på vei. Bilen har fått et forbedret firehjulstrekk som «leser» underlaget, enten det er grove steiner, sand, myr eller dyp snø og tilpasser framdriften optimalt. Den takler bakker på opptil 42 grader og vanndybder på 70 centimeter.

Nykommeren har dessuten fått et frontmontert kamera som filmer underlaget du kjører over. Dermed kan du se steinen som stikker opp under bilen, og manøvrere slik at du ikke slår ned i den.

– Bilen tar seg fram på steder hvor man ikke tror noe kjøretøy kan kjøre. Føreren sier stopp før bilen gjør det, sier Bjørn Gravdahl, selger hos Toyota Sør.

Ny Toyota Landcruiser lansert januar 2018

Krabbe-modus
På Sørlandet har vi verken ørken, jungel eller høye fjell. Men snø og skogsbilveier har vi mange av. På Svaland i Birkenes satte vi nye Land Cruiser på en liten prøve og tok en avstikker fra brøytet vei. Vi satte bilen i offroad- modus og koplet inn multi terrain select, som gjør at bilen tilpasser seg underlaget.

Den to tonn tunge bilen jobbet seg lekende lett gjennom snøen. Ikke et øyeblikk ble vi grepet av frykt for å sette oss fast. Dette er barnemat for Land Cruiseren, som har tre ulike innstillinger for bakakseldifferensialen. Du kan blant annet låse den, slik at begge hjulene får samme hastighet. På noen av modellene får du også et helt nytt system; en momentfølende differensial som bremser eller sperrer trekk på hjul med lite grep. Du kan stille inn systemet på ulike forhold, slik som sand, stein, gjørme og snø.

Tilbake på snødekt riksvei sjekker vi ut kjørekomfort og interiør. Trepanel-dekor er borte og erstattet av skinn. Dashbordet har fått nye og mer oversiktlige instrumenter og en ny 8-tommers infotainmentskjerm. Komforten innvendig er forbedret gjennom ventilerte seter foran, varme i baksetene og i ratt og automatisk klimaanlegg. En stor oppbevaringsboks i midtkonsollet mellom forsetene kan med et tastetrykk omgjøres til en kjøleboks.

Ny Toyota Landcruiser lansert januar 2018

Fra 520 000 kroner
Nye Land Cruiser leveres kun med ett motoralternativ; en 2,8-liters turbodiesel på 177 hestekrefter. Maksimalt dreiemoment er på 450 Nm fra 1400 til 2600 o/min. Det er ikke overflod av krefter, men nok til uanstrengt kjøring og sikre forbikjøringer. Bilen kan dessuten trekke tilhengere med opptil 3500 kilos vekt.

Land Cruiseren har fått en rekke nye sikkerhetsteknologier som er konstruert for å hindre eller redusere omfanget av kollisjoner i ulike trafikksituasjoner. Det inkluderer kollisjonsvern med fotgjengergjenkjenning, adaptiv cruisecontroll, filskiftvarsling, automatisk fjernlys og skiltgjenkjenning.

I tillegg har bilen sikkerhetsutstyr som blindsone-overvåkning og varsling for kryssende trafikk.

De aller fleste sørlendinger som kjøper en Land Cruiser, går for varebilversjonen, med to seter og et gedigent lasterom på over 1900 liter. Rimeligste utgave koster 521 000 kroner levert Kristiansand. Vil du ha den   som fem-seters personbil fyker inngangsprisen opp til 851 000 kroner. Som sjuseter starter prisen på rett under én million kroner.

TOYOTA LAND CRUISER GX
MOTOR: 2,8 l diesel/177 hk
DREIEMOMENT: 450 Nm
PRIS PRØVEKJØRT: 679 300 kroner
0-100 KM/T: 17,6 sek
FORBRUK: 0,75 l/mil. (bl. kjøring)
CO2: 197 g/km
MAKS TILHENGERVEKT: 3000 kg/3500 kg)
VEKT: 2030 kg
BAKKEKLARING: 21,5 cm
L/B/H: 478/188/189 cm

.

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: