Gå til innhold

Biltur på business class

lexus1

LS 500h er en sedan i luksusklassen. Den gjør 0-100 på fem og noe. 354 gamp med elektro og gasolin gjør denne hybriden i tillegg svært sportslig.
Vi tok Åkki Lidi med på tur i toppmodellen til Lexus.

– Full kroppsmassasje i alle seter? Kanskje du skal kjøre, likevel. Jeg tar baksetet, ler vår gjest.
For halvannen million ville man kanskje ikke ventet mindre. Men baksetene i LS 500h kan justeres elektrisk i alle mulige retninger til du oppnår full avslapning. Passasjersetet foran krølles sammen, og du kan dra full nytte av en recliner-fotskammel som Joey i Friends ville drept for. Her er det 20 luftdrevne massasjepunkter og varmebehandling, oksygenpiff i nakkeputa og bilbransjens aller største tv-skjermer med HDMI-inngang. Det er bare å ansette sjåfør med én gang.
– Nei, du må nok gi meg nøklene likevel. Vi må teste draget i bilen.

Monte Carlo

Ikke alle vet det, kanskje. Men Åkki Lidi, kvinnen bak Kristiansands eldste café, Frk Larsen i Markens og grunnlegger av kaféene Drømmeplassen, er bilgal. Hennes virkelige drømmeplass er bak rattet på en Corvette Stingray 1971-modell.
Eller gi henne en Porsche 911. Da klør det i fingrene til madame Lidi.
Hun har selv deltatt to ganger i det famøse Gumball 3000, et årlig landeveisrally som arrangeres verden over, krydret med kjendiser og raske biler. Formålet er å samle inn penger til veldedelige formål – og å ha det gøy bak rattet.
Sist gang hun var med, var i 2013. Da gikk løpet fra København via Stockholm, St Petersburg, Riga, Warsawa, Wien og endte opp i Monaco.
– Der gikk det unna, ja. Ikke så rent få av deltakerne blir stanset av politiet hvert år. Men hovedpoenget er jo å kjøre bil, det er ikke så viktig å krysse målstreken som førstemann.

lexus2
– Du kjenner at det er drag i denne bilen, sier rÅkki Lidi og innrømmer at det klør i gassfoten.

Premium Killer
LS, flaggskipet og toppmodellen til Lexus, har historie tilbake til 80-tallet. Det japanske merket (mange tror Lexus er amerikansk) ble etablert av Toyota i 1989, primært for å ta opp kampen med premium-merkene BMW, Mercedes og Audi. Girkasse-problemene som hang ved Lexus til ut på 2000-tallet er en saga blott, den trinnløse kassen med kjøreoppsett i sportsmodus pluss leverer varene og vel så det. Hjuloppheng og dempere er state of the art og tight og fint, bilen er klarert for månelanding.
– Her. Nå har de nesten klart det, for det er utrolig lekker bil, sier Åkki, og beundrer vidunderet. – Nesten?
– Jeg er kresen, sier Åkki. – Du vet. Porsche. Corvette. Men dette var en forførelse.
Fra grill til hekk er det gjennomførte flytende og flammende linjer, store, markante 19-tommers hjul med 245/50-profil i dekkene. En konseptbil som nådde produksjonshallen, kan man kanskje si, for den fraviker ikke vesentlig fra originaltegningene.
Siden dette er en bil du kommer til å se bakenden på mest (0-100 på 5,4 sekunder) kunne vi kanskje ønsket oss en enda mer sexy hekk. But what the heck. Dette er lekkert nok.

lexus3
Lexus gjør ting på sin egen måte, det avspeiles også i førermiljøet.

Kjørekomfort
Sikkerheten er på høyde med Volvo og Audi, med unnamanøver-assistent, ni kameraer og avanserte filskiftevarslere. Vi blir tidlig advart mot biler som er i ferd med å ta oss igjen og kjører forbi, og høflig geleidet tilbake i sporet hvis vi skulle være uoppmerksomme et sekund.
Det er verd å nevne det hyperavanserte klimaanlegget som tilpasser temperaturen til hver passasjer infrarødt, lydanlegget som gir deg konsertsal-opplevelsen eller den lekre instrumenteringen og skjermene, som er blitt større og mer oversiktlige enn hos forgjengeren.
Skjønt, forgjengeren er det vel ikke mange som har kjørt, LS er en bil som har sunket innpå en halv million siden sist, og likevel er startprisen på drøye 1,1 millioner kroner. Importøren regner med et salg på omkring 15-20 biler i Norge det neste året. Maks.
Men hva gjør vel det? Du kan prøvekjøre den, drømme litt og spare noen kroner. Kanskje bare selge hytta? Vips, så har du en limo som garantert får folk til å snu seg.
– Jeg snudde meg, sier Åkki. – Jeg gjorde det.

Kategorier

Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: