Gå til innhold

Fiks ferdig bil på halve tiden

verksted1
– Vi  skal bli et drømmeteam, lover bilmekanikerne Jon sindre Lund Gabrielsen (t.v) og Jan Tore Svendsen hos Frydenbø Bilsenter i Sørlandsparken.

Disse to mekanikerne på Frydenbø Bilsenter får se mye til hverandre på jobben framover.

Av Eirik Vigsnes
Volvo-forhandleren på Sørlandet har bygd om verkstedet og snudd opp ned på arbeidsrutinene. Mens hver mekaniker tidligere jobbet med hver sin bil, skal de nå jobbe to og to i team. Det skal gi økt effektivitet og en drastisk reduksjon i tidsbruken per reparasjon. Målet er at over 80 prosent av reparasjonene skal utføres på under to timer.

De to mekanikerne Jon Sindre Lund Gabrielsen  og Jan Tore Svendsen er allerede godt i gang med teamarbeidet.

– Dette er en helt ny måte å  jobbe på. Som tomannslag skal vi utføre jobbene mer enn dobbelt så raskt som når vi jobbet hver for oss. Det betyr at vi må luke bort alle tidstyvene og samarbeide sømløst, sier Jon Sindre.

Det er laget prosedyrer for alle de vanligste verkstedoppdragene. Arbeidsfordeling og rekkefølgen på  operasjonene er klarlagt på forhånd. Delene som trengs, bestilles online og blir brakt fra delelager til arbeidsstasjonen i verkstedet. Det reduserer ventetid, og man unngår at mekanikere går på tomgang.

– Dette er en spennende og ny måte å jobbe på. Etter hvert som vi blir samkjørte, vil vi få tidsbruken ned og effektiviteten opp. Det går nok litt konkurranse i det når vi skal jobbe mot stoppeklokka, sier Jan Tore.

verksted2
En nøye fastlagt arbeidsfordeling i tomannsteamene skal mer enn halvere tidsbruken på service og reparasjoner.

Mer kundevennlig
Frydenbø har brukt mye ressurser på omleggingen på verkstedet, som i dag teller 14 medarbeidere. Daglig leverer 30-40 kunder bilene sine til service eller reparasjon. Verksmester Tor Magne Bryggeså er opptatt av at kundene skal oppleve minst mulig ulempe.

– Det er upraktisk for mange å måtte vente en dag eller to på å få bilen ferdig. Vår ambisjon er at de aller fleste kundene kan få jobben utført mens de venter. Vi har tilrettelagt en arbeidsplass der kundene kan kople på PC´en og jobbe mens bilen repareres, sier Bryggeså til Bil & motor.

Han ser flere fordeler med den nye arbeidsformen.

– Vi kommer til å rullere på teamene, slik at medarbeiderne får jobbe sammen med flere kolleger i løpet av året. Ideen er at de skal bli bedre kjent med hverandre og utveksle kunnskap og ferdigheter. Noen er flinke på et område mens andre er gode på noe annet, sier Bryggeså.

Tid er penger
Per Jensen jobber som taxisjåfør i Lillesand og kjører en Volvo V90 drosjebil. Han er fornøyd med måten Frydenbø tenker kundeservice.

– For meg er tid penger. Jeg tjener ikke penger når bilen står på verksted. Det vil være en stor fordel for meg å få servicen utført mens jeg venter. Dette høres smart ut, sier Jensen.

Frydenbø har jobbet i flere år med å forbedre arbeidsflyt og kundekommunikasjon på verkstedet.  For noen år siden innførte Volvo-forhandleren ordningen med personlig mekaniker og kuttet kundemottakeren som mellomledd. Det ble suksess. Nå går Frydenbø et skritt videre.


 

 

 

 

 

 

 

Kategorier

Verksted,Volvo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: